Білоруський опозиціонер: Східні області Білорусі – плацдарм для «русского міра»

Білоруський опозиціонер: Східні області Білорусі – плацдарм для «русского міра»

Зміцер Бандаренка, дисидент, координатор громадської кампанії «Європейська Білорусь»

Світлина з відкритих джерел

У Білорусі все ще є плацдарм для «русского міра», який можна використати для дестабілізації в країні. Таку думку висловив білоруський опозиціонер, дисидент, координатор громадської кампанії «Європейська Білорусь» Зміцер Бандаренка під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

Схід Білорусі – плацдарм «русского міра» для дестабілізації в країні. «Не тому, що захід і схід сильно відрізняються сильно один від одного. Через те, що мешканці Вітебської та Могильовської областей їздять на заробітки в Росію, аніж в Польщу, тому на сході Білорусі сильні позиції «русского міра»», - каже Бандаренка.

Проте тенденція, за його словами, останнім часом змінюється. Громадяни Білорусі менше оглядаються на Росію.

«Я наведу статистику з Гугл-запитів. Запити «шукаю роботу в Росії» і «шукаю роботу в Польщі», то тривалий час був розподіл: західна частина Білорусі- Брест, Гродно- орієнтувалися на роботу в Польщі, а Вітебськ, Могильов шукали роботу в Росії. То в кінці року ситуація змінилася. Запити «шукаю роботу в Польщі» на території всієї Білорусі становить більшу кількість, аніж запит про пошук роботи в Росії. Це вибір людей, до Росії не потрібно ніяких віз, а в Польщу потрібно, і ми бачимо як білоруси все одно роблять свій свідомий вибір в бік Європи, адже там майбутнє», - зауважує опозиціонер.

Читайте також на Главкомі:  Білоруський опозиціонер Андрій Санніков: Лукашенко пообіцяв вам, що агресії з Білорусі не буде? Але Путін його не питатиме 

Переглянути запис прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: