Чи врятує створення суду присяжних бізнес?

Чи врятує створення суду присяжних бізнес?
Світлина з відкритих джерел

Судова влада нищить середній бізнес на догоду Пенсійному фонду України. «Щоб перемогти владу, простіше змінити всю судову систему і Конституцію, аніж виграти в корумпованих судах», - вважає харківський бізнесмен Геннадій Романов. Про це він розповів під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

Харківський бізнесмен - директор ТОВ «Будівельно-монтажний поїзд №803» Геннадій Романов - ділиться досвідом втілення власного «ноу-хау» у стримуванні судової влади від неправомірних рішень на користь Пенсійного фонду України (ПФУ). «За чотири роки ходіння по судах переконався, що судді прикривають владу, самих себе, на «біле» кажуть «чорне». Судився із ПФУ - програв більше 10 справ, причому, все проходило без моєї присутності в залі суду», - розповів Г.Романов.

Згадане підприємство спеціалізується на монтажі систем управління рухом поїздів в метро і на залізниці (змонтовано усі системи руху поїздів метро в Україні (крім останньої - "Теремки" в Києві). Підприємство також запроваджує виробництво авторських винаходів Г.Романова для воєнних цілей – це, зокрема, системи захисту бронетехніки від літаючих снарядів. «Теоретично цей захист витримає усе, що летить із ПТУР, ПТРК, СПГ калібром понад 30 міліметрів. Експериментально перевірив РПГ 7. Останній рахунок - 10:0 на користь винаходу інженера-конструктора проти нині вживаного ручного протитанкового гранатомета (РПГ). Офіцери вважають, що цей винахід «похоронив» озброєння ста країн світу», - повідомив Г.Романов.

4 квітня 2015 року, прямуючи в Міноборони до Києва, в селищі Чутове на Полтавщині Романова висаджують із авто і повідомляють, що  він комусь програв в суді, а відтак, арештовують його машину. «Виявляється, програв процес у справі, про яку взагалі нічого не знав, мене жодного разу не викликали до суду. Пізніше через систему розшуку дізнався за яку провину мене арештували. Знайшов виконавця, який вів справу проти мого підприємства ТОВ «Будівельно-монтажний поїзд №803», від нього дізнався, що вже програв 5 справ. І все відбулося таємно від мене, адже коли судді не бажають вести судові процеси, тоді вони все проводять письмовим провадженням, приймаючи які-завгодно рішення за 5 хвилин, не викликаючи сторони до суду», - розповів Г.Романов.

«Усвідомивши, що подібними рішеннями про призначення пенсій грішить вся судова система України, вирішив заблокувати їм цю можливість шляхом подачі позовів проти всіх адміністративних судів держави. За моїми підрахунками, починаючи з 2003 року завдяки несправедливим рішенням судів у всіх підприємств було вкрадено майже 200 млрд. грн. і перераховано на користь Пенсійного фонду. Спілкуючись з адвокатами, дізнався, що лише в одному районі Харкова кількість пенсій за списком №2 (із шкідливими і важкими умовами праці), що були  нараховані «задом наперед в іншій юрисдикції», (тобто, не за місцем розташування підприємства, а за місцем проживання пенсіонера, без згоди і документів юридичної особи), сягає близько 30 тисяч», - повідомив Г.Романов.

Ходіння по судах він розбив на етапи: 1. Проти - Пенсійного Фонду України; 2. Проти - судів (34 суди трьох інстанцій); 3. Проти - судової влади України; 4. Про Перший суд присяжних (справедливий).

Вимагаючи від українських судів закрити діючу корупційну схему Пенсійного фонду, фактично Г.Романов відкрив  фронт проти судової влади держави: своє ноу-хау він назвав проектом «Справедливість" або "Судова Реформа - 2 (від народу)".

«Щоб закрити усі схеми, я подав позови проти усіх судів трьох інстанцій в межах адміністративного права. Там також фігурує і гарант Конституції Петро Порошенко. Для держави, можливо, це добре: спокійно красти гроші у підприємств і підвищувати пенсії, але це неправильно. Реагуючи на мої позови, знову почалася судова тяганина. І коли  я побачив, що й тут нічого не вийде, то почав вивчати Конституцію, устрій держави і судову систему, і зрозумів: мені буде простіше змінити всю корумповану судову владу, аніж виграти суди в Україні», - вважає Г.Романов. Він відмовився від звернення до ЄСПЛ і бажає досягти справедливості в Україні.

На його переконання, нині судова влада не належить народу. «Якщо раніше суддів призначала Верховна Рада, тобто, народ через депутатів хоч якось брав участь у формуванні судової влади, то тепер судова влада народу не належить, її ніхто не обирає. Тепер в парламентсько-президентській республіці, коли статус президента має нижчий ранг, ніж парламенту, президент призначає собі вищих начальників – суддів. Таким чином відбулася узурпація судової влади: створено закритий елітний клуб суддів. Навіть Порошенко ніяк не може впливати ні на Вищу раду правосуддя (там 11 суддів), яка подає йому папірці на призначення суддів, ні на Вищу кваліфікаційну комісію суддів (10 суддів). В новий Верховний суд зайшло 94% старих суддів - оновилося лише 6%, і всі судді  призначені до кінця життя.  Тобто, Верховний суд, сформований із чотирьох судів за різними видами права плюс Велика палата, і всі вони призначені до кінця життя. Тому сам Порошенко ще зіштовхнеться з великими проблемами…», - продовжує Романов.

Цілком очевидно, що створення судового прецеденту - Суду присяжних в апеляції – з подальшим  втіленням в усій судовій системі України потребує підтримки всього суспільства. Адже нині запит на Справедливість  -  це найгостріша проблема кожного українця, а не лише представників бізнесу. 

Насамкінець Г. Романов подав адміністративний позов "Проти Судової Влади України" – з метою створити запобіжник, який би зробив неможливим, щоб судді судили самих себе,  і вимагає створення Суду присяжних. Ще один позов проти депутатів він подасть  09.11.2018 р.,. Справа в тім, що Романов написав  законопроект "Про внесення змін до Конституції України" (щодо церкви, війни і справедливості), але він зник у Верховній Раді.

Переглянути запис прес-конференції:

(перепрошуємо у глядачів за технічний збій трансляції з 16 хвилини)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: