Експерт-міжнародник спрогнозував проміжні вибори до Конгресу США

Експерт-міжнародник спрогнозував проміжні вибори до Конгресу США
Микола Бєлєсков, заступник директора Інституту світової політики
Главком

6 листопада 2018 року відбудуться проміжні вибори до Конресу США. З 26 демократів гарантовано будуть переобрані 10 осіб. З 9 республіканців однозначно переоберуться 4 члени партії. Такі думки висловив заступник директора Інституту світової політики Микола Бєлєсков під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

26 демократів перевибираються 6 листопада 2018 року. Із них 10 гарантовано будуть переобраними. Така картина спотерігатиметься в тих штатах, де в 2016 році проголосували за Хілларі Клінтон переважаючою більшістю.

«Штати, де в 2016 році Хілларі Клінтон перемогла із невеликим відривом, переобератимуться Роберт Менендес (Нью-Джерсі), Еймі Клобучар (Міннесота), Тіна Сміт (Міннесота), Ангус Кінг (Мейн), Тім Кейн (Вірджинія), Мартін Хейнріч (Нью Мексико). У штатах, де переміг Дональд Трамп в 2016 році, перевибираються наступні демократи: Вільям Нельсон (Флорида) проти Ріка Скотта, Теммі Балдвін (Вісконсін) проти Леах Вукмір. Шеррод Браун (Огайо) проти Джима Реначчі, Боб Кейсі (Пенсильванія) проти Лоу Барлетта.  Деббі Стабеноу (Мічиган) проти Джона Джеймса», - говорить Бєлєсков.

Він також назвав, штати, де зі значною перевагою переміг Дональд Трамп у 2016 році, будуть переобиратися демократи: Джон Теснера (Монтана) проти Метта Розендейла, Джо Манчін (Західна Вірджинія) проти Патріка Морріссі, Хейді Хенткемп (Північна Дакота) проти Девіда Крамера, Джо Доннелі (Індіана) проти Майка Брауна, Клер Маккаскіл (Міссурі) проти Джоша Гоулі.

Тим самим в цих перегонах Демократична партія гарантовано втрачає 2 місця в Сенаті, а іще 2 під питанням.

«Гарантованим є лише місце Джона Теснера. Загалом же Демократична партія може розраховувати 6 листопада зберегти 21 місце. В Флориді, Західній Вірджинії, Північній Дакоті, Індіані і Міссурі Демократичну партію чекає боротьба. При цьому скоріше за все 2 місця (Північна Дакота і Міссурі) Демократична партія втратить», - зазначає Бєлєсков.

Республіканська партія має переобрати 9 кандидатів. Із них 4 гарантовано переоберуться. На його переконання, із 5 штатів Республіканська партія скоріше за все збереже мандати в Сенаті від Теннессі і Невади. Також із великою ймовірністю і від Міссісіпі і Техасі. Найважче спрогнозувати ситуацію по Аризоні.

У Палаті представників також відбудуться вибори. Переобираються всі 435 членів. Демократична партія може розраховувати на 204 місця, а Республіканська партія на 199 місць. Головна боротьба буде йти в 32 округах. При цьому 29 із цих округів на сьогодні контролюють республіканці, і лише 3 демократи. Демократи скоріше за все збережуть ці 3 округи. Республіканці мають значні шанси зберегти мандати лише в 5 із 26 округів.

Експерт-міжнародник також зауважив, що протягом 2019 року контакти в україно-американських стосунках збережуться, але прориву у двосторонніх відносинах очікувати не слід. Адже американців стримуватимуть парламентські та президентські вибори.

Переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: