Експерт розповіла, в яких країнах хочуть працювати українці

Експерт розповіла, в яких країнах хочуть працювати українці
Колаж з відкритих джерел

Українці готові обрати собі місце роботи за кордоном. Найбільше хочуть працювати у Німеччині, США, Канаді, Польщі, Чехії. Про це розповіла Катерина Криворученко, керівник Експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, під час прес-конференції в перс-центрі Главкома.

«У сучасному глобалізованому світі пошук роботи уже не обмежується виключно місцем проживання. У відкритому інформаційному просторі можна переглядати вакансії в інших містах, і навіть країнах. Питання лише у бажанні й мотивації щось робити для того, аби отримати роботу», - говорить Катерина Криворученко.

У лютому – березні 2018 року Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна провів дослідження, згідно з яким 92% респондентів виявили бажання працювати за кордоном. Найбільше хочуть працювати у Німеччині, США, Канаді, Польщі, Чехії.

За словами Криворученко, незважаючи на присутнє у більшості опитуваних бажання попрацювати в іншій країні, практично кожен шостий не вжив жодних дій для виїзду за кордон. Більш активні охочі виїхати в основному вчать мову, готують документи для виїзду і моніторять пропозиції роботи.

«Цілі трудової міграції відрізняються. 37% опитаних користувачів нашого порталу зазначили, що насамперед хочуть заробити грошей, працюючи у іншій країні. Ще третина розраховують згодом залишитися там. Майже кожен п’ятий охочий розглядає роботу за кордоном як цікавий життєвий досвід. Серед інших цілей фігурували також можливість подорожувати і забезпечити краще майбутнє для своїх дітей», - розповідає експертка.

Вона зазначила, що багато хто готовий йти на компроміси щодо працевлаштування за кордоном. «Так, 65% зазначили, що готові працювати не за фахом. Додатково навчатися заради роботи за кордоном готові більше, ніж половина опитаних – 55%. Більше третина респондентів повідомили, що готові працювати й на нижчій посаді, аби в іншій країні», - резюмувала Криворученко.

У Чехії (63%), Німеччині (62%) на українців чекають вакансії у сфері ІТ та телеком, а от у Польщі (30%) готові найперше запропонувати роботу робітничого персоналу, ІТ посідає друге місце в рейтингу топ-5 сфер з вакансіями.

Пропонуємо переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: