Експерти пояснили, чому влада "каналізувала" протестні настрої

Експерти пояснили, чому влада

У суспільстві є запит на справедливість. Тому політичні сили намагаються на цьому спекулювати і маніпулювати. Хоча власне суспільство не радикалізоване, а стало чутливим. Протестні настрої у вигляді «майдану» під НБУ влада «каналізувала», щоб згасити невдоволення у суспільстві. Насправді протестні настрої можуть вибухнути не в Києві, а в регіоні. Спусковим гачком потенційно виступить військове питання. Такими думками поділилися Ігор Харченко, директор ГО «Центр розвитку суспільства», Вадим Хомаха, аналітик, керівник проекту Digests and Analytics Ukraine під час прес-конференції в прес-центрі Главкома

«Влада вдало «каналізувала» протестний рух під НБУ. Це було всього на всього моделювання ситуації, так би мовити зондування ґрунту», - говорить Хомаха. На його думку, сьогодні у суспільстві є запит на справедливість. Тому і був створений «майдан» під НБУ, щоб показати, що це все не-посправжньому, куплено і так далі.

За словами Харченка, суспільство не радикалізоване, воно стало чутливим, до деяких питань особливо. А українська еліта відірвана від реалій. «По суті ці всі протести - це перша пройдена сходинка виборчої кампанії осені 2017 року, тільки ще поки невідомо якої - парламентської чи президентської», - зазнчає Харченко.

Хомаха додає, що протести якщо і будуть, то взірветься в регіонах, а не в Києві. І військове питання - Іловайськ, Дебальцево -  може стати спусковим гачком.

Пропонуємо також подивитися запис всієї прес-конференції «Радикалізація суспільства чи осіннє політичне загострення?» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: