Підписане перемир’я між Ізраїлем та палестинськими терористичними угрупованнями тимчасове?

Підписане перемир’я між Ізраїлем та палестинськими терористичними угрупованнями тимчасове?
Сектор Газа
Світлина з відкритих джерел

Підписане перемир’я між Ізраїлем та палестинськими терористичними угрупованнями навряд чи буде виконуватися довго. Такий прогноз дав виконавчий директор Інституту світової політики Євген Магда під час прес-конференції в пес-центрі «Главком».

«На Близькому Сході є велика кількість людей, яку можна спрямувати в бік Ізраїлю, не витрачаючи великого часу на творення образу ворога. Є також камінь спотикання – статус Єрусалиму, який за рішенням ООН мав бути столицею і Ізраїлю, і демократичної Палестини. Але демократична Палестина «загинула» ще наприкінці 40-х. спочатку її територія була окупована арабськими арміями, а потім була захоплена ізраїльською армією», - говорить Магда.

Контекст сьогоднішнього конфлікту між Ізраїлем та Палестинською автономією слід розглядати в кількох вимірах.

«Перше, це конкуренція Лібермана, міністра оборони, та Нетаньягу, прем’єр-міністра за вплив на правому фланзі ізраїльського політикуму в контексті виборів до парламенту в листопаді 2019 року. Друге, відносини між Ізраїлем та США в контексті того, що адміністрація Трампа зробила подарунок, ухваливши рішення про перенесення посольство з Тель-Авіву до Єрусалиму. Зараз йде процес переговорів Ізраїлю з іншими державами (про підтримку рішення перенесення посольств до Єрусалиму – Главком) Третє, контекст відносин Ізраїлю та Росії в світлі присутності останньої на сьогоднішній момент у Сирії. Доречно згадати останній відомий інцидентзі збиттям російського літака» ,- підсумував Магда.

Переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: