Політолог: Поклонська - інкорпорований «кримо-донбас» в середину російської політики

Політолог: Поклонська - інкорпорований «кримо-донбас» в середину російської політики

Релігійний скандал навколо фільму «Матильда» в Росії навряд чи може призвести до «православного талібану». Таку думку висловив Олександр Морозов, російський політолог, публіцист на прес-конференції у прес-центрі «Главкома».

Російська влада не зацікавлена в підбурюванні віруючих громадян, адже це може призвести до  непередбачуваних наслідків.

«В цілому система( Російська влада – Главком) навряд чи зацікавлена в тому, щоб підняти православних. Вона їх не втримає. Тому що, це дуже важкий, ірраціональний та непідвладний політичному керуванню суспільний настрій. При Імператорі Миколі II також не вдалося його правильно використати чи перетворити у щось корисне для держави. Тому що, коли це почало  підніматись при Миколі II, то зіграло руйнівну роль для монархії», - сказав публіцист.

Політолог зазначає, що люди, які зараз виступають проти «Матильди» - були завжди. Однак до сьогодні ця тема не виносилося на суспільно-політичний рівень.

«Проблема в тому, що ніколи на політичному рівні не було такого, як Поклонська. Це дивна жінка, дійсно божевільна. Навіть важко собі уявити, що вона політично раціонально це робить і  що отримає якісь бонуси від цього. Але Поклонська зайшла на стільки далеко, що ось-ось і сам Кремль її посадить або підведе під якусь статтю. З нею не може впоратись ні голова Державної думи РФ, який має це зробити, ні Міністр культури. Не зовсім зрозуміло, що буде далі. Поклонська – це «кримо-донбас» інкорпорований в середину російської політики», - говорить Олександр Морозов.

Також публіцист наголошує, що люди, які обурюються фільму, раніше виступали за канонізацію Распутіна.

«Ті, хто зараз протестує проти Матильди – це люди, вони були і в 1990 роки,  які виступали за канонізацію Григорія Распутіна та займали певну позицію по царським мощам, чи правильно вони знайдені. Усілякі різні ідеї в цьому середовищі були. Один з лідерів сидів раніше у в’язниці, а саме Костянтин Душенов, православний публіцист. Він у 90 роки писав радикальні тексти, спираючись на ідею містичного зіткнення православної Росії з усім іншим світом», -розповів Морозов.

Пропонуємо переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: