Російські окупанти практично знищили абхазців як націю – грузинський генерал

Російські окупанти практично знищили абхазців як націю – грузинський генерал

Сьогодні Абхазія окупована проросійськими сепаратистами. За роки окупації абхазькою мовою практично ніхто не користується, хоча формально вона є державною. Це призвело до того, що абхазці зникають як нація. Про це розповів грузинський генерал Зураб Мамулашвілі, який брав участь у визвольних війнах Грузії проти Росії, під час прес-конференції в прес-центрі Главкома.

Сьогодні в окупованій території Абхазії практично знищено націю. Формально в Абхазії державна мова абхазька, але нею ніхто не користується. «Більша частина населення російськомовна. Вважайте, що нації уже не існує. Наш громадський діяч Ілля Чавчавадзе дав визначення, що націю формує спільна релігія,спільна  територія, спільна мова. Я, грузин, з сьогодні з абхазцями мушу говорити російською мовою, бо абхазької ніхто не знає. Вважайте, що нації вже немає», - говорить Зураб Мамулашвілі .

Генерал Мамулашвілі зазначив, що сьогодні Україна повинна боротися не тільки за свою територію, релігію, а й мову. На його переконання, Росія хоче те саме зробити з мовним питанням в Україні, як і в Абхазії.

Його син командир Грузинського легіону, що у ввійшов до складу ЗСУ, додає, що Україна не повинна припускатися тих помилок, які допустила Грузія під час збройних конфліктів з Росією.

«Україна не повинна припускатися тих помилок, які свого часу допустила Грузія в 90-х роках.  У нас було домовлено про перемир’я. Була встановлена лінія розмежування. Грузія відвела важку артилерію від лінії розмежування, а в цей час російські солдати з сепаратистами здійснили напад», - зауважує Мамулашвілі-молодший.

За його словами, зараз Україні треба намагатися повернутися Луганську та Донецьку області, а потім зосередити всі свої сили на поверненні окупованого Криму.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: