Натисніть «Подобається», щоб читати
    Glavcom.ua в Facebook

    Я вже читаю Glavcom в Facebook

    Замість ікри в банці її імітація?

    • Розсилка
    Олена Сидоренко, професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Київського національного торговельно-економічного університету - Замість ікри в банці її імітація?
    Олена Сидоренко, професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Київського національного торговельно-економічного університету
    Фото: Главком/ Станіслав Груздєв

    Сьогодні має місце підробка ікри у вигляді її імітації. Візуально споживач не зможе розрізнити. Про це розповіла Олена Сидоренко, професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Київського національного торговельно-економічного університету, під час прес-конференції в прес-центрі «Главком»

    Сьогодні продуктові мережі викинули на прилавки акційну рибну ікру. Викликає подив низька ціна.

    «Я рекомендую сьогодні споживачам не купувати ікру в бляшанках тому, що ви не бачите свого продукту. Вартість за таку баночку мережі просять до 100 гривень. Це викликає підозру. Окрім того зазвичай там не ікра, а каша. Якщо ціна вища, тоді треба вивчати виробника. Звісно, я рекомендую в скляній баночці обирати продукт, принаймні ви візуально зможете оцінити товар», - розповідає Сидоренко.

    Треба обирати ікру без консервантів. Уротропін – шкідливий консервант, який додається в ікру. «Росія відмовилася від використання уротропіну, а в Україні його до сих пір додають. Інколи уротропін заміняють на бензонат Е211, це ніяк не краще. Це достатньо токсичний консервант. Звісно, якщо норми дотримані, то при помірному споживанні шкоди здоров’ю не буде», - продовжує експертка.

    Вона додає, що сьогодні у продажі є вітчизняна ікра форелі. На Закарпатті активно займаються цією аквакультурою. «Вона без консервантів. І термін її зберігання 5-7 днів. Якщо не натрапили на охолоджену вітчизняну ікру, то можна купувати імпортовану заморожену солону або несолону і засолити самому», - зауважує Сидоренко.

    За її словами, сьогодні є практика імітації ікри. «Споживач не зможе зовнішньо відрізнити справжню ікру від імітованої. В несправжньої ікри буде навіть зародок. І це має насторожити, бо той зародок в одному місці, і «зернята ікри» як близнюки. А от за смаком таку «ікру» неможливо переплутати зі справньою. Але ж людина, коли купує, то не має змоги покуштувати», - звертає увагу експертка.

    Окрім того вона також наполягає на неприпустимості купівлі такого товару через мережу інтернет, окрім офіційних сайтів виробників.

    Переглянути запис прес-конференції

    Коментарі ()
    1000 символів залишилось
    НАЙПОПУЛЯРНІШЕ