Американка буде виступати за збірну України

Американка буде виступати за збірну України

Президент Петро Порошенко підписав Указ про прийняття громадянства України Де’Андру Мосс.

Таким чином, американська баскетболістка зможе допомогти збірній Україні уже у найближчому матчі кваліфікаційного етапу до чемпіонату Європи-2017 проти Німеччини, який відбудеться 19-го листопада в Одесі.

Варто відзначити, що Мосс уже провела з українською збірною два тренувальні збори і, за словами головного тренера команди Володимира Холопова, повністю акліматизувалася в українському колективі.

Де’Андра Мосс народилася 21 лютого 1988-го року, зріст – 178 см. У минулому сезоні вона виступала у чемпіонаті Туреччини за «Боташ». Має досвід виступів у студентській лізі США, в Фінляндії, Іспанії, Італії. Визнавалася гравцем року в лігах Фінляндії та Іспанії, захисником року в Італії, повідомляє офіційний сайт ФБУ.

За словами Холопова, Мосс має суттєво підвищити шанси збірної України на вихід до чемпіонату Європи з першого місця кваліфікаційної групи, де, окрім українок, прописані збірні Сербії, Німеччини та України. Після чотирьох турів кваліфікаційного турніру українки здобули чотири перемоги.

«Мосс – це суттєве підсилення нашого складу, – говорить Володимир Холопов, - зараз фактично кожна європейська збірна має натуралізованого гравця. Не варто було втрачати таку опцію і нам, якщо ми дійсно ставимо перед цією командою вагомі завдання. І питання зараз не лише у кваліфікаційному турнірі, ми робимо ставку і на майбутнє.

Я хотів би подякувати президенту Федерації баскетболу України – Михайлу Бродському, який багато зробив для натуралізації Мосс та підготовки збірної України загалом. Ми спробуємо віддячити результатом.

Важливо, що Указ про надання громадянства Мосс уже підписаний і вона може спокійно готувалися до вирішальних матчів за збірну та підписати клубний контракт на хороших умовах. Наш Президент Петро Порошенко пішов на зустріч спортивному іміджу держави. Відтепер у нас є висококласний захисник, який може розширити командні можливості».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: