Андрій Шевченко: Позиція нападника – найслабша в збірній

Андрій Шевченко: Позиція нападника – найслабша в збірній
Андрій Шевченко

Головний тренер збірної України прокоментував вибір гравців на найближчі матчі

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував список викликаних гравців на матчі проти Косово і Хорватії у відборі на ЧС-2018. 

«Поки ми зупинили свій вибір на 23-х футболістах, але, думаю, це не остаточний список. У резерві перебувають три виконавці, один з них точно приїде в команду. А може, і два», - сказав він.

На цей раз вирішили не викликати Євгена Шахова та Владлена Юрченка, повідомив Шевченко. «Думаю, буде краще, якщо вони проведуть зайвий час в клубах. Шахов в недавньому кубковому матчі забив, але по ньому у нас не найпозитивніша інформація - в двох поєдинках чемпіонату він не потрапляв в заявку, можливо, тренер тимчасово перестав йому довіряти», - пояснив головний тренер збірної України.

Він вважає Олександра Зінченка, у якого немає ігрової практики, «майбутнім нашої збірної». «Хлопець перебуває в основній обоймі такого клубу, як Манчестер Сіті, а нам добре відомо, як там педантично ставляться до кадрів. Його не продали, не відпустили в оренду, в ньому бачать потенціал. Ми теж це бачимо і всіляко його підтримуємо», - сказав Шевченко.

Він відзначив гру Олександра Кучера. «Три останні поєдинки за свою нову команду на хорошому рівні відіграв Олександр Кучер - наш досвідчений захисник. Тут справа навіть не в травмі Сергія Кривцова, а для нас це втрата, - центральний захисник турецького Кайсеріспор може конкурувати з будь-яким колегою по амплуа. У нас достатньо інформації по Кучеру, і вона позитивна», - сказав Шевченко.

На його думку, добре виглядає в Динамо півзахисник Віталій Буяльський, «який стає одним з лідерів своєї команди, забиває важливі м'ячі».

«Чому в основному списку тільки один нападник? У нас немає особливого вибору форвардів. На даний момент ця позиція - найслабша. Немає таких атакуючих виконавців, які постійно перебувають на провідних ролях в провідних клубах. Нападники зараз взагалі забивають мало! Подивимося ще за Артемом Бесєдіним, чи буде він грати в майбутніх матчах Динамо - в чемпіонаті України і Лізі Європи», - сказав Шевченко.

«Ось так поки виглядає наш кадровий потенціал. Ми знаємо, що багато наших футболістів знаходиться під загрозою дискваліфікації, маючи по одному гірчичнику. Але берегти їх - не збираємося. Для нас на порядку денному найважливіше питання - матч з Косовом. Потрібно виграти цей поєдинок, а вже потім готуватися до наступного, проти збірної Хорватії», - підсумував головний тренер збірної України.

Як відомо, Андрій Шевченко оголосив список із 23 гравців, викликаних для підготовки та участі у відбірних матчах чемпіонату світу–2018.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: