Антидопінгове агенство України посилить допінг-контроль у баскетболі

Антидопінгове агенство України посилить допінг-контроль у баскетболі
Фото: ФБУ

Повинні торкнутися перевірки й інших ігрових видів спорту

Антидопінгове агентство України отримало карт-бланш і відповідне фінансування для проведення антидопінгового тестування в ігрових видах спорту, серед яких баскетбол посідає провідне місце.

Про майбутні перевірки розповів голова антидопінгової комісії Федерації баскетболу України Сергій Калінкін, інформує офіційний сайт ФБУ.

«Наразі національний антидопінговий центр України отримав достатнє фінансування, і він зараз вийшов із пропозицією до ігрових видів спорту, а баскетбол є топовим видом серед ігрових видів, і ми першими відгукнулися на цю пропозицію. Антидопінговий центр прийняв рішення зробити тестування і під час тренувального процесу, і безпосередньо під час ігор. Ми пояснили і позицію Федерації, і позицію антидопінгового центру», - сказав він.

«Вони мають право у відповідності до кодексу WADA (Міжнародне антидопінгове агентство) на раптову перевірку без оповіщення, взяти пробу у будь-який час у будь-якому місці. Це їхнє законне право», - додав експерт.

За словами Калінкіна, тому клуби, гравці та тренери мають бути до цього готові.

«Прибуватимуть ліцензовані допінг-офіцери. В агентстві попросили розклад виступів команд на наступний рік, тобто це не разова акція. Вони складуть свій план, самі обиратимуть, бо не ставлять нас до відома, які клуби перевірятимуть, в яких іграх. У футболі це було впроваджено раніше, але підійшла і наша черга», - підсумував він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: