Баскетбольна жіноча збірна України U-20 програла команді Литви на чемпіонаті Європи

Баскетбольна жіноча збірна України U-20 програла команді Литви на чемпіонаті Європи
Фото: ФБУ

Наступний матч наша команда зіграє проти Греції

Жіноча збірна України U-20 в овертаймі поступилась Литві у стартовому матчі чемпіонату Європи.

Про це повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

Наша команда досить впевнено розпочала матч, вигравши окремо першу і другу чверті. Українські дівчата за всіма статистичними показниками трохи переважали опоненток: краще атакували з гри, мали більше асистів на команду та робили менше втрат.

Приблизно рівною було ситуація на підбираннях. Що до індивідуальних показників, то найкращою за підсумками 20 хвилин гри стала Наталія Цюбик, яка реалізувавши п'ять з восьми триочкових за половину, набрала 16 очок ще перед великою перервою.

А ось у третій чверті литовські баскетболістки додали у захисті і заволоділи перевагою на щитах, зібравши за десятихвилинку сім відскоків у чужій «фарбі». Суперниці почали потроху підбиратись до українок і у заключній чверті зуміли скоротити відставання до мінімального.

Два влучних триочкових у виконанні Цюбик, та два ендвана Бабич, здавалося б, стабілізували ситуацію - «+5» для України менш ніш за хвилину до кінця заключної чверті. Але у Литви була своя героїня: Месконайте провела неймовірний відрізок у вирішальній фазі основного часу зустрічі, реалізувавши два важких і надзвичайно важливих для своєї команди дальніх, які залишали литовок у грі. 

Коли до кінця четвертої чверті залишалося 3,7 секунди Україна мала два очки переваги, а Литва після тайм-ауту водила м’яч з-за бокової на половині нашої команди. Литовки знову знайшли Месконайте яка при виконанні кидка с середньої дистанції заробила на собі пробивний фол. Нерви у баскетболістки виявились міцними – два з двух з лінії.

У додатковій п’ятихвилинці психологічна перевага була вже на боці Литви, яка дотиснула нашу команду і вирвала перемогу у стартовому матчі турніру. Збірна України у неймовірно напруженому матчі поступилась з рахунком 77:80. Другий поєдинок у груповому раунді команда Інни Кочубей зіграє завтра, 8-го липня, о 15:00 за Києвом проти збірної Греції.

Євробаскет U-20

Жінки. Дивізіон В

Груповий раунд. 1-й тур

Україна – Литва 77:80 ОТ (20:15, 19:13, 12:18, 18:23, 8:11)

Україна: Цюбик 26, Бабич 13 + 6 підбирань, Карп 11 + 14 підбирань + 4 передачі – 4 втрати, Любінець 4 + 8 підбирань, Лах 3 – старт, Мітіна 16 + 4 передачі + 4 підбирання, Фастова 4 + 5 передач, Дацько 0, Попова 0, Гозалова 0

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: