БК «Дніпро» у важкому матчі переміг «Хімік», «Київ-Баскет» здолав «Запоріжжя»

БК «Дніпро» у важкому матчі переміг «Хімік», «Київ-Баскет» здолав «Запоріжжя»
Фото взяте з сайту fbu.ua

Другий тур української Суперліги з баскетболу відкрився двома матчами

Матч між «Дніпром» та «Хіміком» розпочався зі вдалого відрізку у виконанні гостей. «Дніпро» на початку гри виглядав втомленим. Южненці ж скористались своїми можливостями і виграли першу чверть «+5».

Про це повідомляє офіційний сайт Федерації баскетболу України.

У другій 10-хвилинці «Дніпро» прокинувся: вдалий відрізок від Кушнірова, а також триочкові Закурдаєва та Мішули допомогли господарям спочатку наздогнати суперника, а потім і вийти вперед – на велику перерву команди вже пішли за «+2» для «Дніпра»

Господарі продовжували лідирувати в рахунку і в третій чверті, але у другій її частині команді Віталія Степановського вдалося скоротити відставання, яке на ігровому відрізку сягало вже дев'ять очок. Два триочоквих від Марченка і влучний дальній від Сидорова, який цей матч розпочинав з лави, залишили від переваги «Дніпра» три бали. Але останнє слово було за Кожем’якіним, який результативним лей-апом відправив команди на останню перерву за «+5» для «Дніпра».

Заключна чверть розпочалася ще з двох влучних триочкових від Марченка та двох очок Антипова – ривок Хіміка 8:0 і закономірний тайм-аут для господарів. За хвилину Денис Журавльов зумів повернути підопічних до гри. Під час наступного відрізку гри Закурдаєв реалізував два дальніх, Мішула закинув важливий дальній середній з сиреною, а Тимофеєнко реалізував один з двох штрафних. 

Фатальною для южненців стала втрата Марченка, який віддав занадто високу передачу на Джонса за 20 секунд до закінчення основного часу матчу. Досвідчений Ревзін без зайвих нервів реалізував обидва штрафних, залишивши «Хіміку» ще вісім секунд на останню спробу перевести гру в овертайм. Після тайм-ауту южненці зуміли вивести Мальчевського на дальній кидок, але форвард гостей, отримавши хорошу позицію для атаки, схибив. Два влучних кидки з лінії від Мішули поставили крапку в цьому матчі – 78:73.

«Дніпро» свій наступний матч зіграє в неділю 14 жовтня вдома проти «Одеси», а «Хімік» у цей же день завітає в гості до харківського «Політехніка».

Чемпіонат України з баскетболу

Матч 2-го туру

«Дніпро» – «Хімік» 78:73 (13:18, 27:20, 25:22, 13:13)

«Дніпро»: Закурдаєв 17 – 4 втрати, Мішула 12 + 5 передач + 3 перехоплення, Ревзін 12 + 5 підбирань, Кушніров 11 + 3 передачі + 3 підбирання, Тимофеєнко 7 + 7 передач + 6 підбирань + 2 перехоплення – 3 втрати – старт, Прокопенко 5, Бондарчук 4, Кожем’якін 4, Шундель 4, Сізов 2, Натяжко 0

«Хімік»: Джонс 11 + 6 підбирань – 3 втрати, Войналович 11 + 4 підбирання, Павлов 7 + 7 підбирань – 4 втрати, Едвін 2 + 6 передач – 3 втрати, Рябчук 0 + 3 перехоплення – старт, Марченко 18 + 3 передачі, Сидоров 14 + 3 передачі, Антіпов 8, Ковальов 2, Мальчевський 0

В іншому матчі столичний «Київ-Баскет» переміг «Запоріжжя». Рахунок гри – 103:82.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: