Черняк і Ядов завоювали срібні медалі на Гран-прі з дзюдо в Тель-Авіві

Черняк і Ядов завоювали срібні медалі на Гран-прі з дзюдо в Тель-Авіві
Марина Черняк (зліва)

Срібний почин на Гран-Прі в Ізраїлі

З завоювання нагород розпочали свій виступ українські спортсмени на турнірах світової серії Міжнародної федерації дзюдо.

У перший же день першого в новому році Гран-прі, що проходить в Тель-Авіві, Марина Черняк із Запоріжжя і киянин Богдан Ядов блискуче вийшли в фінал, але поступилися у впертій боротьбі, інформує прес-служба Федерації дзюдо України.

Марина Черняк, яка почала шлях до фіналу вагової категорії до 48 кг з чистої перемоги над переможницею трьох Кубків Європи 2018 року Дар'єю Пічкалевою з Росії, зуміла утримати високий темп боротьби, посилюючи натиск безперервних атак і в наступних поєдинках з господаркою татамі Ноа Мінскер і бронзовою призеркою Олімпійських ігор 2012 Євою Чернівецькою з Угорщини. Підсумок перемог - участь в першій вирішальній сутичці 2019 року.

Зустріч з ізраїльтянкою Широю Рішон вже восьма за рахунком в кар'єрі спортсменок, причому перемог на одну більше було у Марини. Кидок на ваза-арі у виконанні Рішон на початку боротьби визначив результат зустрічі, встановивши, таким чином, паритет в суперечці двох дзюдоїсток.

Вихованець криворізького дзюдо, а нині підопічний Анни Каштанової і Віталія Самотуга Богдан Ядов в стартовому поєдинку за допомогою приголомшливої підсічки переміг киргизького атлета Руслана Турсуналієва, також не спасував українець перед одним з лідерів ізраїльського дзюдо Борухом Шмайловим, кинувши його на іппон в додатковий час і двічі зумів провести кидок на ваза-арі в суперечці з Ібрагімом Алієвим з Азербайджану.

Контр-прийом на іппон узбеку Сардору Нурілаєву вивів Богдана в фінал з чемпіоном світу-2018 серед юніорів Мануелем Ломбардо з Італії. Кидок Богдана підсадом гомілкою викликав замішання у суддів, які тричі міняли своє рішення. Скасування оцінки зіграло свою негативну роль і за 15 секунд до кінця напруженої зустрічі, Богдан не відреагував на небезпечне захоплення і пропустив кидок суперника, який отримав ваза-арі.

Це вже друга нагорода Богдана на турнірах Гран-прі після торішньої бронзи в Будапешті.

Артем Лесюк (60 кг) поступився в першому раунді росіянину Сахавату Гаджиєву, а Марія Скора (57 кг) після перемоги над Майєю Грінберг (Ізраїль) програла Сарі Кісік з Франції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: