Чим Руслан Ротань буде корисним для «Динамо»

Чим Руслан Ротань буде корисним для «Динамо»
Руслан Ротань. Фото: ФК Динамо

Головні переваги досвідченого гравця для київського клубу

Київське «Динамо» офіційно підтвердило підписання досвідченого півзахисника Руслана Ротаня.

Незважаючи на певний скепсис по відношенню до трансферу 36-річного ветерана, є і позитивні моменти в його приході в київський клуб. І саме про головні з них ми і поговоримо в цьому матеріалі.

Чудовий пас та бачення поля

Незважаючи на вік, Ротань все ще зберігає свої головні якості – дивовижне бачення поля та партнерів на ньому і вміння віддати своєчасний та точний пас. Цього вміння «динамівцям» часто не вистачало протягом останніх місяців, і взагалі в команді давно не було стабільного плеймейкера, який би міг навіть «стоячи» впливати на результат. Звісно ж, Ротань не збирається стояти весь матч, та й не вистачатиме Руслана на всі 90 хвилин ігор, але навіть якісними відрізками, виходячи на заміну, або ж з перших хвилин, Ротань може принести багато користі «Динамо». Принаймні, в цьому сезоні, на другу частину якого і розраховано контракт ветерана. А там вже подивимося.

Збільшення ширини складу

Не секрет, що в київському «Динамо» є проблема з гравцями середини поля. І якщо кількісно ця проблема ще не так сильно кидається у вічі, то про якість часто і говорити не хочеться. То травми, то спад у формі окремих виконавців, то побутові проблеми заважають Хацкевичу награти сильний і стабільний склад середньої лінії, і Ротань буде дуже своєчасним її посиленням, адже вміє зіграти і «глибше», і ближче до вістря атаки.

Не забуваємо головне – «Динамо» все ще бере участь аж у трьох турнірах в цьому сезоні – чемпіонаті, Кубку України та Лізі Європи, і зайвим присутність Ротаня не буде. Хоча в єврокубку він киянам і не допоможе, адже вже заграний там за чеську «Славію».

Тренер на полі

Ротань чудово знає Хацкевича, а Хацкевич – Ротаня. Напевно білоруський тренер розуміє, що його екс-партнер по «Динамо» минулого зразка ще може принести користь новій версії київської команди, і насамперед це користь, що криється у досвіді. Подивіться на нинішній склад «Динамо» – дуже багато молоді, і часто відсутність досвіду грає з «Динамо» злий жарт. А Ротань з висоти своїх футбольних років чудово знає, де трошки перетримати м'яч у грі, а де пришвидшити атаку, якщо темпу команді не вистачає. Такий собі метроном для команди і граючий тренер для колективу. Адже пораду з тренерської лави футболіст на полі не завжди почує, а коли під боком досвідчений колега, настанову можна отримати безпосередньо від нього.

Depo.Сектор

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: