Домрачева вирвала перемогу в мас-старті на завершальному Кубку світу

Домрачева вирвала перемогу в мас-старті на завершальному Кубку світу
Дар'я Домрачева. Фото: Getty Images

Також Макаряйнен зуміла створити біатлонне диво, вирвавши Великий кришталевий глобус з рук Кузьміної

Кайса Макаряйнен зуміла створити біатлонне диво, вирвавши на останньому колі мас-старту на етапі Кубка світу в Тюмені Великий кришталевий глобус з рук Анастасії Кузьміної.

У жовтій майці лідера на останню гонку сезону вийшла Кайса Макаряйнен, але при цьому їй треба було відіграватися в боротьбі з Анастасією Кузьміної - фінка програвала 6 очок словачці. Першу половину дистанції вони пройшли разом, і прийшли на третій вогневий рубіж теж разом: Кузьміна стала на першу установку, Макаряйнен - на другу.

Те, що відбувалося далі, увійде в історію. Кузьміна помилилася, але стріляла швидше, при цьому Макаряйнен довго вицілювалась, але промахнулася двома останніми пострілами. Вона пішла на два кола штрафу і вийшла на 20-му місці, тоді як Кузьміна була 5-ю.

По ходу четвертого кола Кайса зуміла відіграти вісім позицій, але все одно програвала Анастасії 20 секунд. На вирішальній стрільбі словачка одного разу промахнулася, а Макаряйнен закрила всі мішені.

На останнє коло вони знову вийшли разом - Кузьміна була 8-ю на півтори секунди випереджаючи Макаряйнен. Цього було достатньо, щоб словачці виграти ВКГ. Але у Кайси були інші плани. Вона включила максимальну швидкість, відчепила Кузьміну ще на половині кола і помчала за іншими суперницями.

Щоб перемогти в загальному заліку Макарайнен треба було фінішувати хоча б шостою і щоб Кузьміна не опинилася вище дев'ятого місця. Зі своїм завданням Кайса впоралася - вона пробігла шостою. Анастасія також не підвела: словачка зупинилася на останньому колі і закінчила гонку на 11-му місці. Перемога в загальному заліку Кубка світу дісталася Кайсі Макаряйнен.

Вона, до речі кажучи, забрала також глобус в мас-стартах, оскільки Лаура Дальмаєр фінішувала 12-ю через два кола штрафу на останній стрільбі. Але ж до цього Лаура Дальмаєр лідирувала і вже була готова отримувати глобус.

Перемогу в гонці відсвяткувала Дар'я Домрачева, яка виграла завдяки чарівному спурту на останньому колі. Білоруска обійшла Пауліну Фіалкову зі Словаччини та француженку Анаїс Шевальє. Фіалкова закінчила гонку другою, а Шевальє – третьою.

Кубок світу з біатлону

Етап в Росії, Тюмень

Мас-старт, жінки

1. Дар'я Домрачева (Білорусь, 0 + 0 + 1 + 0) 35: 27.4
2. Пауліна Фіалкова (Словаччина, 1 + 0 + 0 + 0) +1.8
3. Анаїс Шевальє (Франція, 0 + 0 + 0 + 0) +6.6
4. Ванесса Гінц (Німеччина, 0 + 0 + 1 + 0) +9.6
5. Франциска Пройсс (Німеччина, 1 + 0 + 1 + 0) +9.8
6. Кайса Макаряйнен (Фінляндія, 1 + 0 + 2 + 0) +17.4
...
11. Анастасія Кузьміна (Словаччина, 1 + 0 + 1 + 1) +36.4

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: