Ferrari замінить Райкконена не на Ріккардо, а на Леклера

Ferrari замінить Райкконена не на Ріккардо, а на Леклера
Даніель Ріккардо. Фото: Motosport

В Маранелло відмовились від ідеї запросити до своєї команди Формули-1 Даніеля Ріккардо

Ferrari довго розглядала можливість запросити Даніеля Ріккардо у 2019 році і навіть домоглася першочергового права перемовин з гонщиком.

Проте, схоже, у Скудерії переглянули ці плани.

Зарплатні очікування австралійця занадто великі, щоб задовольнити їх одночасно із Себастьяном Феттелем – у такому разі витрати на гонщиків перевищать 50 мільйонів євро на рік.

За інформацією Motorsport.com, Ferrari готова взяти Шарля Леклера на місце Кімі Райкконена, який у такому випадку завершить кар’єру у Формулі-1.

Наразі Леклер, який є членом Академії Ferrari та чинним чемпіоном Формули-2, успішно виступає у Sauber.

Ріккардо ж або залишиться в Red Bull, або перейде до McLaren, яка начебто вже висунула йому дуже вигідну фінансову пропозицію.

Існує також варіанти переходу до Mercedes, якщо Льюіс Хемілтон раптом вирішить залишити кар’єру, або до Renault – але вони менш ймовірні.

Як повідомляв Motorsport.com раніше, McLaren, за чутками, запропонувала Даніелю 20 млн долларів на рік – у Вокінгу схиляються до думки, що Фернандо Алонсо залишить Формулу-1 наприкінці цього сезону і перейде до IndyCar.

Якщо Ріккардо пристане на цю пропозицію, його напарником буде або чинний пілот команди Стоффель Вандорн, або Ландо Норріс, якого підвищать з Формули-2.

Але існує ще один сценарій – у випадку, якщо австралієць вирішить залишитися в Red Bull, до McLaren може перейти Карлос Сайнс, кандидатуру якого підтримує сам Алонсо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: