Фонсека: Мені здається, що тим, як «Шахтар» проявив себе в Європі, має пишатися вся Україна

Фонсека: Мені здається, що тим, як «Шахтар» проявив себе в Європі, має пишатися вся Україна
Паулу Фонсека. Фото: AFP

Головний тренер «Шахтаря» розповів виступ в Лізі чемпіонів

Україна повинна пишатися тим, як «Шахтар»проявив себе в Європі.

Про це заявив головний тренер донецького клубу Паулу Фонсека, який розповів, за рахунок чого його команда добилася успіху на груповому етапі Ліги чемпіонів УЄФА.

«Головна причина - гравці, які зрозуміли, що можуть виступати на найвищому рівні. Треба розуміти, що у них величезна мотивація проявити себе в цьому турнірі. У цих матчах вони гранично сконцентровані. Ми вивчаємо суперників, готуємося до кожного матчу. Доскональність, з якої ми це робимо, полегшує виконання завдання», - зазначив він.

«Після жеребкування багато хто сумнівався, що ми і в Лігу Європи проб'ємось. Так що це фантастичний і несподіваний результат для нас. Вийти з такої групи не кожному під силу. «Наполі»- серед лідерів серії А, «Манчестер Сіті» - можливо, найкраща команда Європи, «Феєнорд»- чемпіон Нідерландів. Зараз легко говорити, що ми мали виходити далі, але треба пам'ятати, що після жеребкування ніхто в нас не вірив», - додав Фонсека.

На його думку, результатами «Шахтаря» в Європі повинна пишатися вся України.

«Що б не трапилося, ми маємо пишатися тим, що зробили. Мені здається, що тим, як «Шахтар» проявив себе в Європі, має пишатися і країна. Тільки результат має значення. Критики були одностайні в оцінці нашої сміливої гри в матчах з кращими командами, і це добре не тільки для «Шахтаря», але і для всієї України», - підкреслив тренер.

Нагадаємо, що новий футбольний рік «Шахтар» розпочне підготовкою до матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, куди вийшов вперше з сезону 2014/15 років.

Цього успіху не було б без 44-річного португальського фахівця, який очолив клуб у травні 2016 року і з ходу повернув йому чемпіонський титул.

Нагадаємо, у плей-офф «Шахтар» зіграє проти римської «Роми».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: