Force India може залишити чемпіонат Формули-1 до кінця нинішнього сезону

Force India може залишити чемпіонат Формули-1 до кінця нинішнього сезону

У команди та її власника виникли фінансові проблеми

Проблемах, що виникли у співвласника Force India Віджея Мальї, якого індійська влада переслідують за невиплачені кредити, пов'язані з збанкрутілої авіакомпанією Kingfisher Airlines, відбиваються і на роботі команди Формули-1.

Бразильське видання Globo з посиланням на свої джерела повідомляє, що команда знаходиться на межі фінансового колапсу.

Команда заборгувала великі гроші своїм підрядникам і перестала оплачувати перевезення обладнання та машин на етапи чемпіонату.

У дні Гран Прі Австрії заступник керівника Force India Роберт Фернлі провів зустріч з виконавчим директором Формули-1 Чейзом Кері, на якій нібито просив Liberty Media достроково виплатити команді призові за минулий сезон.

За непідтвердженою інформацією, власних коштів Force India вистачить для продовження роботи до кінця липня, після чого, якщо фінансування не буде знайдено, команді доведеться призупинити роботу.

Ще одним варіантом порятунку може стати продаж команди.

З чуток, придбанням Force India цікавляться кілька сторін: власник Liberty Media Джон Мелоун, один з головних спонсорів команди, компанія BWT, а також неназваний інвестор з Росії.

З іншого боку, розмови про можливий продаж команди ходять вже не один рік, але покупець досі не знайдений, і малоймовірно, що питання буде вирішене у найближчі кілька тижнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: