Формула-1 розгляне варіант виступів команд з одним і трьома болідами

Формула-1 розгляне варіант виступів команд з одним і трьома болідами

У 2021 році в Ф1 можуть з'явитися нові можливості та команди

Задля збільшення кількості учасників Гран Прі керівництво Формули-1 може розглянути можливість дозволити командам виставляти на гонку як одну, так і три машини.

З початку 1990-х команди, що беруть участь у чемпіонаті світу Ф1, зобов’язані виставляти два боліди на кожний етап.

Виступ у гонці однією машиною дозволений лише за виняткових обставин: наприклад, нестачі запчастин або проблемою з гонщиком.

Пет Сімондс, який минулого року приєднався до групи, що займається підготовкою спортивного регламенту Формули-1 2021 року, заявив, що може бути розглянуто скасування обов’язкового правила двох машин.

«Це цікава ідея, і, можливо, на нашій наступній зустрічі ми обговоримо її», - зазначив він під час виступу на конференції Асоціації автоспортивної індустрії.

Технічний директор Ф1, втім, попередив, що зміна кількості болідів не буде популярним рішенням серед чинних команд-учасниць чемпіонату, оскільки вони побоюватимуться втратити свій вплив.

«Як на мене, одна з проблем, від яких потерпала Формула-1, – завеликі повноваження команд, - додав Сімондс. - Іноді складалося враження, що це різдвяні індички голосують на Різдво. Думаю, вони можуть занепокоїтися, якщо з’явиться більша кількість команд з міцною базою. Але всі ми маємо мінятися разом зі світом, що постійно змінюється навколо нас».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: