Форвард «Чайки» Шевчук розповів, як Суркіс і дискотеки вбили його кар'єру

Форвард «Чайки» Шевчук розповів, як Суркіс і дискотеки вбили його кар'єру
Сергій Шевчук багато років був у золотій динамівській клітці
ПФЛ

Чемпіон Європи-2009 серед юнаків Сергій Шевчук нині грає за "Чайку" з київського передмістя - Петропавлівської Борщагівки у Другій лізі

У інтерв’ю офіційному сайту ПФЛ футболіст розповів подробиці своє кар’єри, а також відкрив завісу над тим, як вирішуються справи у команді київського «Динамо».

«Мені говорили, що після ЄВРО мною цікавилися «Ліль» та «Валенсія». А ще перед цим начеб-то «Еспаньол» проявляв також інтерес, знову ж таки я можу тільки здогадуватись про це. Єдиний варіант про який можу ствердно говорити – московський «Спартак». Скаути москвичів мене помітили на турнірі Баннікова та запросили на медогляд.

Я вже, навіть, устиг зїздити до Москви та пройти медогляд, але потрібно було повернутися до Києва, щоб закінчити школу. Я саме вчився в 11 класі і розумніше було б вже довчитися тих три місяці, ніж переводитися до Росії. В підсумку я повернувся до Києва та вже чекав завершення школи. Але за іронією долі я зіграв вдалий поєдинок за «Динамо-2», на якому був присутній Ігор Суркіс, буквально наступного дня мене викликали до нього в кабінет та запропонували п’ятирічний контракт. А ви самі розумієте, що в 16-17 років я сидів у нього просто зляканим та взагалі нічого не розумів.

Ні з ким не порадившись підписав контракт, мені ще й гроші тоді якісь підсунули прямо там. Тому після цього про «Спартак» вже не йшлося. Але я не жалкую, хоча, хто знає, адже все могло б скластися по-іншому», - розповів Шевчук.

Також футболіст дав поради поради молодим гравцям й спробував визначити момент, коли його кар’єра пішла не туди:

«Досі думаю, що мені завадили гроші, десь дав слабинку та почав гуляти більше, ніж можна було. Гроші - головна причина того місця, де я опинився зараз (Друга ліга - ред.). Я думаю, що ця проблема була не тільки в мене. Ми навіть на теперішній час отримували багато.

Ну от можу привести до прикладу преміальні за молодіжне Євро-2009, яке ми виграли. За ту премогу  я отримав $25 000, мабуть, можна було квартиру в Києву тоді спокійно купити. А деякі пацани за два місяці ті гроші протринькали. А після ЄВРО з нами й «Динамо» контракт перепідписало, відповідно суми вже теж були вищим. У «Динамо» точно не бідували».

«Молодим би радив завжди обирати варіанти з якомога більшою кількістю ігрової практики, якщо це навіть оренда. Краще грати в оренді, ніж сидіти на банці в «Динамо». Незважаючи на молодий вік завжди треба грати та не боятися. Також порадив би менше на дискотеки звертати уваги, тобто не захоплюватись цим, як робив я», - розповів Сергій Шевчук.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: