Фуркад переміг в спринтерській гонці Кубка світу у Росії, який бойкотує Україна

Фуркад переміг в спринтерській гонці Кубка світу у Росії, який бойкотує Україна
Мартен Фуркад. Фото: Getty Images

«Синьо-жовтим» спортсменам заборонено виступати в Росії

Мартен Фуркад розгромив суперників у спринті на останньому етапі Кубка світу в Тюмені, а завдяки провалу Йоганнеса Бьо зумів навіть виграти Малий кришталевий глобус у спринтерських гонках.

Щоб зберегти інтригу в боротьбі за Великий кришталевий глобус, а також виграти МКГ в спринті Йоганнесу Бьо треба було фінішувати не нижче 12-го місця в останньому спринті в Тюмені (за умови, що переможе Мартен Фуркад). Норвежець вирішив ризикнути - заявився в останню стартову групу, і прогадав.

Фуркад видав, мабуть, один з кращих перформенсів в сезоні: він був дуже гарний на дистанції, а також гранично зібраним на стрільбищі. Точна стрільба дозволила йому не звертати уваги на суперників - при виході на останнє коло він вигравав 14 секунд у найближчого переслідувача, а на фініші розрив збільшився до 33-х секунд.

Йоганнес Бьо закінчив спринт 14-м, а це значить, що він не тільки відпустив Мартена Фуркада в загальному заліку Кубка світу (між ними вже 82 очка, а було 49 перед цією гонкою), але і програв МКГ - француз і тут обійшов норвежця.

Що стосується окремого старту в Тюмені, то друге місце в спринті вирвав француз Сімон Детьє, який на три десяті секунди випередив шведа Фредріка Ліндстрема. На дві секунди від десятки відстав Андрейс Расторгуевс з Латвії, а німець Ерік Лессер програв срібному призеру п'ять секунд. Дуже щільний фініш, який обіцяє захоплюючу гонку-переслідування.

Українці, нагадаємо, в Тюмень не поїхала – «синьо-жовтим» спортсменам заборонено виступати в Росії. Таким чином Україна опустилася на 11-е місце в заліку Кубка націй і офіційно втратила одну квоту на наступний сезон.

Кубок світу з біатлону

Етап в Росії, Тюмень

Спринтерська гонка, чоловіки

1. Мартен Фуркад (Франція, 0+0) 25:49.0
2. Сімон Дестьє (Франція, 0+0) +33.2
3. Фредрік Ліндстрем (Швеція, 0+0) +33.5

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: