Хацкевич: Завтра ми повинні зіграти за ім'я клубу, за місто Київ

Хацкевич: Завтра ми повинні зіграти за ім'я клубу, за місто Київ
Олександр Хацкевич

Головний тренер київського відповів на питання журналістів

Головний тренер київського «Динамо» відповів на питання журналістів під час прес-конференції напередодні матчу-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА проти римського «Лаціо».

- Який головний висновок ви зробили після матчу на «Стадіо Олімпіко»?

- Головний висновок – грати можна з будь-якою командою.

- «Лаціо» забив два схожих голи в результаті вертикальних передач. Раніше команда Індзагі також часто використовувала цю зброю. Як убезпечити себе від цього козиря римлян?

- Ці моменти ми сьогодні розібрали. Коли забивали перший гол, усі гравці, які брали участь в атаці, проявили дуже високу індивідуальну майстерність, починаючи з центрального захисника, який віддав пас на Андерсона. Все сталося так швидко, що пред'явити будь-які претензії нашим футболістам важко. Другий гол став наслідком помилки в нашій центральній лінії, коли ми втратили м'яч, і суперник скористався цією помилкою. Чим менше ми будемо припускатися подібних помилок в центральній зоні і чим більше приділятимемо увагу атакуючим футболістам «Лаціо», тим простіше нам буде грати в обороні.

- Ви обіцяли розібратися в причині втрати концентрації уваги гравцями на останніх хвилинах матчу в Римі, коли штанга врятувала ворота «Динамо» після удару Іммобіле. До якого висновку ви дійшли?

- Звичайно, ми розібрали цей епізод. У тому моменті я був на стороні Дениса Гармаша, бо коли був фол проти футболіста «Лаціо», суперники розіграли м'яч метрах у п'ятнадцяти від того місця, де було порушення. В першу чергу, потрібно контролювати можливість швидкого розіграшу незалежно від місця, в якому був фол. До того ж, ми програли боротьбу вгорі, після якого послідувало скидання на Іммобіле – у цьому була основна наша помилка. Контроль швидкого розіграшу м'яча, боротьба вгорі та страховка наших крайніх і центральних захисників, взаємодія в обороні – ось ті моменти, які повинні були запобігти цьому епізоду.

- Учора в Римі «Шахтарю» не вистачило сміливості, щоб пройти до наступного раунду. Вам цієї сміливості в Римі вистачило, щоб здивувати «Лаціо». Чи вистачить її для того, щоб ризикувати і в другому матчі? Чим плануєте дивувати суперника?

- Вчорашній матч «Шахтаря» я не дивився, тому не можу сказати, чого їм не вистачило. Чим ми будемо дивувати? Все одно, в першу чергу нам потрібно приділяти увагу обороні. Кажуть, що сміливість міста бере. Багато хто говорить, що в Римі ми здивували суперника. Ми добре підготувалися до тієї гри, готуємося і до відповідної. Завтра, за підтримки наших уболівальників, ми повинні більше грати вперед і шукати щастя біля чужих воріт.

- Чи проводили ви виховну роботу з Денисом Гармашем і Євгеном Хачеріді? Чи готові вони вже повернутися до основного складу? Чому випав з «основи» Дерліс Гонсалес?

- По Денису Гармашу ми питання закрили. Це наші внутрішні питання. Хачеріді готується до завтрашньої гри. Гонсалес непогано виглядає, але у нас є тактичні варіанти, які впливають на склад. Дерліс, як і вся обойма з 20-ти польових гравців, готується до завтрашнього матчу. Тільки завтра ми вирішимо, хто вийде у стартовому складі.

- Яка ситуація в лазареті? Чи не додалося в ньому травмованих гравців?

- Як я вже сказав, двадцять польових футболістів готуються. У деяких є моменти недовідновлення. Сьогодні ввечері медичний штаб ще попрацює з хлопцями, у яких є незначні пошкодження. Думаю, завтра все будуть готові на сто відсотків.

- Перед грою в Римі ви говорили, що ваші гравці повинні бути подібні 11-м гладіаторам на полі. Ким би ви хотіли бачити їх завтра на «Олімпійському»?

- Завтра ми повинні грати за ім'я клубу, за місто Київ, за своє ім'я. Повинні викластися на сто відсотків в подяку за ту підтримку уболівальників, яка завтра буде на «Олімпійському».

- У вас з Сімоне Індзагі є багато спільного – ви обидва молоді наставники, обидва довго грали за клуби, які зараз очолюєте. Ваша думка про тренера «Лаціо»?

- Я дуже поважаю Сімоне Індзагі. Поважав і як футболіста. На жаль, на полі ми не перетиналися – коли наші команди зустрічалися, я не брав участі в тих іграх. Те, що він в «Лаціо» ще з часів виступів за молодіжну команду, свідчить про те, що він дуже добре знає традиції римського клубу. Я, в свою чергу, дуже добре знаю і ціную традиції «Динамо». Дійсно, в цьому плані у нас дуже багато спільного.

- Що повинна зробити ваша команда, аби здобути путівку до чвертьфіналу? Ваші гравці готові битися за результат?

- Завтра на нас чекає така гра, коли потрібно витискати з себе все що є і навіть більше, як в плані футбольної майстерності, так і в плані характеру.

- Сьогодні багато говорять про Іммобіле, але в першій грі себе дуже яскраво проявив Феліпе Андерсон. Напевно, ваша команда приділить йому особливу увагу? Ваші захисники закриють його в імпровізовану «клітку»?

- Ці два футболісти доставили нам дуже багато неприємностей біля наших воріт у першій грі. Звичайно, ми приділили увагу цим моментам. Вони обидва – досить сильні індивідуально футболісти, добре грають на команду. Зараз у світі домінує зонний футбол, персонально опікати його ніхто не буде. Але ми приділимо особливу увагу тим моментам, коли ці футболісти будуть знаходитися поблизу нашого штрафного майданчика. Більше уваги ми приділимо щільності гри в тих зонах, де будуть знаходитися ці футболісти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: