Хакер зізнався, що влаштовував атаки на WADA, ФІФА та МОК за завданням агентів ФСБ

Хакер зізнався, що влаштовував атаки на WADA, ФІФА та МОК за завданням агентів ФСБ

Костянтин Козловський визнав, що здійснював хакерські атаки на сервери цих організацій

Обвинувачений в організації злочинної хакерської групи, що викрала з банківських рахунків понад мільярд рублів, Костянтин Козловський здійснював хакерські атаки на сервери Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).

Про це він сам заявив на слуханнях з питань зміни запобіжного заходу для нього й інших обвинувачених у цій справі.

За словами Козловського, він робив це за вказівкою співробітників Федеральної служби безпеки Російської Федерації (ФСБ).

Козловський також повторив ці твердження у своєму блозі, де, зокрема, стверджував, що за завданням ФСБ в якості хакера здійснював «спеціальні заходи».

«Заходи» щодо США та країн Європейського Союзу зачіпали отримання доступів до найбільших промислових підприємств, державних і військових структур, фінансових установ, спортивних організацій (ФІФА, Олімпійський комітет, WADA й інших)», - написав Козловський на своїй сторінці у Facebook.

Пізніше на цій же сторінці було опубліковано відскановані сторінки протоколу судового засідання, на яких наводяться слова Козловського про його роботу на ФСБ.

WADA у вересні 2016 року повідомляло про атаку на сервери агентства з боку «російської кібершпигунської групи».

Російська влада досі заперечувала свою причетність до подібних атак і неодноразово висловлювали сумніви в існуванні подібних хакерських груп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: