Єлизавета Каланіна стала бронзовою призеркою етапу Гран-прі з дзюдо в Узбекистані

Єлизавета Каланіна стала бронзовою призеркою етапу Гран-прі з дзюдо в Узбекистані

Українка у Ташкенті виграла всі свої сутички, крім однієї

На третю сходинку п'єдесталу піднялася на турнірі Гран-прі у Ташкенті Єлизавета Каланіна, яка виступає у ваговій категорії понад 78 кг.

Про це повідомляє офіційний сайт Федерації дзюдо України з посиланням на «Спорт-Экспресс в Украине».

Бронза 23-річної спортсменки з Кременчука стала 60-ою за рахунком нагородою для українських дзюдоїсток у серії Гран-прі.

Каланіна розпочала виступ з впевненої перемоги над Цай Цзя-вень з Тайвані. Сутичка ледь перевалила через екватор, а віце-чемпіонка Азії-2015 серед уже назбирала три «шидо».

У чвертьфіналі Єлизавета розібралася зі срібною медалісткою останнього чемпіонату Європи U-23 і переможницею Гран-прі в Анталії туркенею Себіль Акбулут. Долю сутички вирішило «вазарі», зароблене буквально через півхвилини після її початку.

У півфіналі Каланіна зустрілася з колишньою співвітчизницею Іриною Кіндзерською, що представляє Азербайджан. Уже через 15 секунд після початку сутички Кіндзерській вдалося повалити Єлизавету на татамі та заробити спочатку один бал, а потім й «іппон».

Каланіна ж, опустившись у втішну частину сітки, зустрілася з бронзовою медалісткою торішнього турніру у Ташкенті Сарою Адлінгтон з Великобританії.

Уже через хвилину після початку поєдинку українській дзюдоїстці вдалося за допомогою «о-уті-гарі» заробити бал. Далі обидві спортсменки отримали по «шидо». Для Єлизавети це стало командою до дії, не минуло й 15 секунд, як вона з'єднавши «уті-мата» з «о-уті-гарі» спорудила друге «вазарі», яке автоматично означало її перемогу і право піднятися на п'єдестал.

Для учениці Василя Волошина та Валерія Середи бронза Ташкента стала третьою у сезоні та четвертою загалом медаллю на турнірах серії Гран-прі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: