Клуб Другої ліги «Металург» із Запоріжжя припиняє своє існування

Клуб Другої ліги «Металург» із Запоріжжя припиняє своє існування

Федерація футболу України не видала запорожцям атестат на новий сезон

Атестаційний комітет ФФУ відхилив апеляцію запорізького «Металурга», зробивши, таким чином, неможливою подальшу участь клубу у професійних змаганнях.

Як інформує офіційний сайт клубу, каменем спотикання стало прострочення у поданні документів щодо проведення домашніх матчів.

«Не секрет, що міська влада Запоріжжя останнім часом вела цілеспрямовану політику з виживання «Металурга» зі спортивних арен міста. Склалася парадоксальна ситуація, при якій у місті є два стадіони, але не знайшлося місця єдиному клубу, який бере участь у чемпіонаті України», - йдеться у повідомленні прес-служби.

«В умовах, коли «Металург» не мав можливості заявити «Славутич Арену», керівництвом клубу була досягнута домовленість про те, що після реконструкції матчі команди буде приймати стадіон «Локомотив», а до цього моменту планувалося зіграти кілька ігор у Дніпропетровській області», - додається.

«Однак, цих аргументів забракло чиновникам з Будинку футболу, і «Металург» не отримав атестат на участь у першості сезону 2018-2019 років. До речі, отримало атестат дітище мерії нашого міста – ГФК «Металург», який виступатиме у Другій лізі, незважаючи на те, що не вийшов у плей-офф аматорського чемпіонату України», - продовжується у заяві.

Зазначається, що у зв'язку з вищевикладеним, клуб повідомляє, що запорізький «Металург» припиняє своє існування.

«Таке рішення прийнято керівництвом клубу «завдяки» рішенням чиновників ФФУ та «старанням» запорізької міської влади, незважаючи на те, що джерела фінансування на наступний сезон були, і були люди, готові виділяти кошти для продовження проекту», - повідомляється у зверненні.

«Наш клуб регулярно виплачував заробітну плату та внески у бюджет (близько 300 тисяч гривень на рік). Весь час його існування ми намагалися, нехай і не завжди успішно, представляти футбольне Запоріжжя на всеукраїнській арені, проте реалії такі, що із сьогоднішнього дня 30 осіб стають безробітними, а бюджет не дорахується надходжень», - підсумовується.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: