Криза б'є по німецькому волейболу: від участі в Бундеслізі відмовилося три клуби

Криза б'є по німецькому волейболу: від участі в Бундеслізі відмовилося три клуби
«Гіпо Тіроль» виглядав одним із найамбітніших волейбольних проектів у Німеччині
Фото - CEV.eu

Пандемія лише підсилила скруту клубів

Уже три німецьких клуба відмовилися від участі у Бундеслізі сезону-2020/2021. Причина - економічна криза, яку підсилила пандемія коронавірусу.

Спочатку стало відомо, що в турнірі не зіграє «Ельтманн». Спонсор клубу Heitec ще у грудні подав документи на банкрутство. Далі через фінансові проблеми від виступу у національному чемпіонаті відмовився «Роттенбурґ».

Третій клуб – «Гіпо Тіроль». Засновники визнали проект економічно невдалим. Клуб проіснував три роки, і був створений у результаті співпраці німецького клубу «Унтергахінґ» з однойменного міста і чемпіона Австрії «Тіроля» з Інсбрука (відстань між містами 150 км). Новостворений клуб отримав право виступати в бундеслізі за ліцензією «Унтергахінґа».

Частину матчів команда проводила в Австрії, частину – в Німеччині. Головним спонсором клубу був Hypo Tirol Bank.

«Коронавірусна криза – не єдина причина завершення проекту, але в кінцевому підсумку вона стала вирішальним фактором. Ми були успішними і завоювали визнання вболівальників, але не змогли досягти економічних цілей. З моменту створення Hypo Tirol AlpenVolleys Haching (повна назва команди – прим.) ми прагнули збільшити наш бюджет на 30 відсотків – до 2 млн євро. Нам це не вдалося. Через кризу, пов'язану з коронавірусом, малоймовірно, що ми зможемо зберегти наш попередній бюджет. У цих умовах ризик надто великий, і ми не можемо на нього піти», – сказав керуючий директор клубу Ганнес Кронталер.

«Унтергахінґ» без австрійського партнера відмовився від виступу в Бундеслізі.

«У нинішній соціально-економічній ситуації «Унтергахінґ» не може надати команді бюджет для першої Бундесліги. Ми дуже сподіваємося, що зможемо піднятися в еліту разом з нашою молодою командою з другої Бундесліги, як тільки економічна ситуація знову стабілізується», – сказав керуючий директор німецького клубу Міхай Падурету.

Австрійський «Тіроль» буде представлений в другій австрійській лізі та збереже всі молодіжні команди з системи клубу.

Зауважимо, що в сезоні-2019/2020 в «Гіпо Тіроль» виступав український нападник Дмитро Шаврак.

Раніше керівництво бундесліги після наради з усіма клубами прийняло рішення достроково закінчити сезон без визначення чемпіона Німеччини. Крім того, було вирішено, що через незвичайну ситуацію жоден клуб не покине елітний дивізіон.

На момент припинення чемпіонату «Ельтманн» знаходився на останньому місці турнірної таблиці, «Роттенбурґ» – на девятому, «Гіпо Тіроль» – на четвертому.

«Звичайно, втрата трьох команд б'є по Бундеслізі. Поки ми отримали позитивні сигнали з інших клубів. На сьогоднішній день ми можемо припустити, що почнемо сезон-2020/2021 з десятьма командами, якщо пов'язані з коронавірусом обмеження не будуть тягнутися довше, ніж очікувалося», – заявив керуючий директор Бундесліги Клаус-Пітер Юнґ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: