Легендарний український футболіст розповів, як грав під час епідемії холери

Легендарний український футболіст розповів, як грав під час епідемії холери
Леонід Буряк був свідком епідемії
Фото - ФК «Чорноморець»

Футбол у дні холери. Леонід Буряк був очевидцем епідемії 1970 року

Славетний український футболіст Леонід Буряк розповів, як грали у футбол в условіях епідемії у його часи.

«У мене є такий досвід. Ще, коли я грав за «Чорноморець», в Одесі була епідемія холери. Ніде більше тоді цього не відчули, але в Одесі сталася паніка. Людям також заборонили виходити з дому, вулиці обробляли хлоркою, а місто повністю закрила армія і міліція. Футболістів «Чорноморця» спочатку ізолювали на базі, а потім відвезли до Києва, де ми і грали всі матчі», - розповів Буряк.

«Ми знали, що через епідемію холери одесити тоді також вмирали. Холера, як мені здається, страшніше коронавіруса, але важливо зараз все-таки слухати медиків і дотримуватися карантину», - дав цінну пораду славетний спорстмен.

Нині він перебуває на помірній самоізоляції, чого й іншим радить: «Я живу за містом, в своєму будинку, де і перебуваю більшу частину часу. Тут мало людей на вулиці, і ще я два рази в день - вранці і ввечері, гуляю з собакою. Також ми з дружиною один раз в тиждень їздимо купувати продукти».

Нагадаємо, спалах холери в Одесі було зафіксовано у серпні 1970 року. Вона забрала 20 життів (за офіційними данними), всього ж захворіли більше 200 осіб і десь біля 100 000 були на обсервації / карантині. Тоді тоталітарній владі завдякі жорстким обмежувальним заходам вдалося втримати ситуацію і не допустити поширення небезпечної хвороби. Нині в Україні кількість жертв SARS-CoV-2 вже дорівнює показникам Одеси-1970.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: