Леся Цуренко вперше в кар'єрі пробилася у фінал турніру серії WTA Premier

Леся Цуренко вперше в кар'єрі пробилася у фінал турніру серії WTA Premier

В активі Лесі Цуренко 6 ейсів при 2 подвійних помилках, 20 віннерів і 14 невимушених помилок

Фото: btu.org.ua

Українська тенісистка перемогла другу сіяну у Брісбені та зіграє у фіналі

Українка за годину і п'ять хвилин забезпечила собі путівку в дебютний у своїй кар'єрі фінал на змаганнях категорії WTA Premier.

В активі Цуренко є чотири титули у чотирьох зіграних фіналах серії International (2018-2017 - Акапулько, 2016 - Гуанжчоу, 2015 - Стамбул), інформує btu.org.ua.

У протистоянні з Наомі Осакою наша тенісистка скористалася шансами на брейк в двох геймах першого сету, а потім взяла гейм на подачі суперниці на старті другої партії.

Японка свої перші можливості зробити брейк в цьому матчі отримала тільки за рахунку 3:2 у другому сеті, але Цуренко гейм відстояла. Осака відіграла на подачі два матчболи, а Цуренко з четвертої спроби вже на своєму геймі довела поєдинок до перемоги.

В активі Лесі Цуренко шість ейсів при двох подвійних помилках, 20 віннерів і 14 невимушених помилок. Наомі Осака на свій рахунок записала вісім ейсів, дві подвійні помилки, 22 віннера і 26 невимушених помилок.

У минулому році Осака віддала Цуренко два гейми у їхньому чвертьфінальному протистоянні на Відкритому чемпіонаті США, а в 2014 році обіграла українку на турнірі ITF.

На рахунку Цуренко вже було сім перемог над суперницями топ-10 (одна з топ-5 - проти Каролін Возняцкі на торішньому US Open), і всі на хардових кортах.

Суперниця Лесі Цуренко по фіналу в Брісбені визначиться в матчі Донна Векич (Хорватія, WTA 34) - Кароліна Плішкова (Чехія, WTA 8).

З Донною Векич українка раніше не грала, а з Плішковою зустрічалася на корті п'ять разів (1:1 на рівні WTA). Цуренко і Плішкова за результатами жеребкування в Сіднеї повинні зіграти одна проти одної вже в першому колі.

За підсумками турніру Леся вже гарантувала собі особистий рекорд в рейтингу (24-те місце - фінал, 23-тє місце - титул). Раніше найкращим результатом Цуренко у світовій класифікації було 26-те місце.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: