Лікар київського «Динамо» отримав диплом ФІФА з футбольної медицини

Лікар київського «Динамо» отримав диплом ФІФА з футбольної медицини
Андрій Шморгун. Фото ФК «Динамо»

Андрій Шморгун став першим в Україні, хто зміг отримати таку відзнаку

Старший лікар першої команди «Динамо» Андрій Шморгун закінчив навчання, яке проводила Міжнародна асоціація футбольних федерацій (ФІФА).

Воно включало 42 модуля зі спортивної медицини, інформує офіційний сайт київського клубу.

Кожен модуль був підготований провідними міжнародними експертами в галузі спортивної медицини і містив письмовий контент, відео-іспити, а також надавав посилання на статті журналів, бібліотеки, інші ресурси.

Курс охоплював повний список питань футбольної медицини, починаючи від запобігання травм до харчування і психічного здоров'я, а також від попередньої оцінки під час медичного огляду до лікування конкретних травм, зокрема, передньої хрестоподібної зв'язки.

У підсумку передбачався іспит. Щоб його успішно здати, необхідно було правильно відповісти на 10 питань. У разі хоча б однієї неправильної відповіді доводилося починати все заново.

Проект був запущений у вересні 2016 року, щоб зробити футбольну медицину доступною для всіх.

За результатами навчання Андрій Шморгун першим в Україні отримав міжнародний диплом ФІФА з футбольної медицини. Це офіційно зареєстрований і сертифікований документ.

«Навчання проходило англійською мовою і зайняло у мене близько півроку. Це дуже цікавий і корисний досвід. На цих курсах я отримав надзвичайно багато потрібної інформації. Крім того, диплом про успішне закінчення навчання дав мені можливість стати учасником кількох міжнародних футбольно-медичних організацій та асоціацій», - сказав сам лікар.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: