Михайло Фоменко: «Контрольні ігри - важливі, але їхнє значення не варто переоцінювати»

Михайло Фоменко: «Контрольні ігри - важливі, але їхнє значення не варто переоцінювати»

Михайло Фоменко прокоментував гру збірної України у товариському матчі проти Албанії.

Перемоги у контрольних іграх сприяють гарному психологічному настрою перед стартом у фінальному турнірі. Чи задоволені ви тим станом, в якому сьогодні перебуває команда?

Як я вже неодноразово казав, контрольні ігри - важливі, але їхнє значення не варто переоцінювати. І настрій, і мотивація будуть зовсім іншими, коли розпочнеться фінальна частина. Будуть інші команди і буде інший футбол. Не знаю тренерів, які були б усім задоволені. Із того, що ми сказали хлопцям на установці, щось виконано, а щось ні. З іншого боку, ми завжди кажемо гравцям: виходячи на футбольне поле, ви маєте пам’ятати, головне - це результат.

Зважаючи на сьогоднішню стартову одинадцятку, чи можна сказати що ви визначилися з основним складом на Євро?

Ми ведемо цілеспрямовану підготовку до фінальної частини, до початку якої залишається ще майже 10 днів. Дай Боже, щоб гравці не отримували травм. А те, що у них дуже багато бажання зіграти у фінальній частині – цього не забереш. Головне, щоб їхні емоції допомагали, а не руйнували. Казати зараз чи ми задоволені чи ні, ще рано. Відбулася фактично наша заключна контрольна гра, однак шмат роботи ще належить зробити.

У першій і другій половині матчу ми бачили дві різні збірні України. Чому лише у другому таймі ви випустили на поле гравців, які більш креативно працюють на атаку?

Перш за все, існує таке поняття, як конкуренція. Гравець, який виходить на заміну, прагне довести собі, тренерам і партнерам, що він сильніший за свого конкурента. Це - природній процес, за рідкісним винятком, коли людина не хоче рухатися вперед, але я такого вже давно не зустрічав.

Чи матиме шанс Коваленко вийти в основному складі на противагу Гармашу, оскільки, на наш погляд у Коваленка більший атакувальний потенціал, ніж у Гармаша?

Відповідаючи щойно на запитання вашого колеги, я сказав, що у збірній існує конкуренція. Якщо упродовж того часу, що залишився, Коваленко доведе, що сильніший за Гармаша, буде грати. Все залежить від ставлення до роботи і від виконання поставлених завдань. Своєю грою футболісти повинні змусити нас зробити вибір на їхню користь. Як ми завжди кажемо, шанси є навіть тоді, коли їх немає, у Коваленка є шанс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: