На честь Іньєсти встановлять ще один монумент в Іспанії

На честь Іньєсти встановлять ще один монумент в Іспанії
Андрес Іньєста
Фото взяте з сайту esquire.ru

Поки Іньєста грає в Японії, на батьківщині йому встановлюють пам'ятники

Монумент колишнього футболіста іспанської «Барселони» Андреса Іньєсти буде встановлений у місті Альбасете, повідомляє Football Espana.

Мер Альбасете повідомив, що найближчим часом пройде конкурс на ескіз статуї, яка, ймовірно, буде встановлена у міському парку до 2020 року.

В Іспанії вже є монумент 34-річного Іньєсти - у 2013 році статуя футболіста була встановлена у Фуентеальбільї (муніципалітет провінції Альбасете), де народився майбутній гравець «Барселони».

Іньєста покинув «Барселону» по завершенню сезону-2017/18 після 16 років, проведених у клубі. У травні стало відомо, що футболіст продовжить кар'єру в японському клубі «Віссел Кобе». У складі збірної Іспанії Іньєста ставав чемпіоном світу і двічі вигравав золото чемпіонатів Європи.

Іньєста потрапив до системи «Барселони» у вересні 1996 року у віці 12 років. У жовтні 2002 року він дебютував за головну команду. У складі каталонців хавбек провів 669 матчів і за цим показником посідає друге місце серед всіх гравців в історії «Барселони», поступаючись тільки Хаві (767 зустрічей), забив 57 м'ячів. З 2015 року Іньєста виходив на поле з капітанською пов'язкою.

Півзахисник - восьмиразовий чемпіон Іспанії, шестиразовий володар Кубку країни, чотириразовий переможець Ліги чемпіонів, триразовий володар Суперкубка УЄФА. Андрес є найтитулованішим гравцем в іспанському футболі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: