НАБУ відкрило справу проти ФФУ щодо закупівель штучної трави

НАБУ відкрило справу проти ФФУ щодо закупівель штучної трави
Андрій Павелко

Підставою для розслідування детективами Бюро стали ряд журналістських матеріалів

Національне антикорупційне бюро України відкрило справу проти ФФУ щодо закупівлі футбольного покриття у власних дочірніх підприємств.

 

Прес-служба НАБУ повідомляє, що Бюро відкрило кримінальну справу за статтею 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), а також частини 2 статті 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем: те саме діяння, що спричинило тяжкі наслідки).

«Детективи Національного бюро на підставі отриманих заяв, в тому числі заяви ГО «Ініціатива майбутнього», про можливі злочини, вчинені посадовими особами законодавчої, виконавчої гілок влади та ГО «Федерація футболу України», проведено інформаційно-аналітичну роботу, за результатами якої зареєстровано кримінальну виробництво № 52018000000000539 від 07.06.2018 за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України», - цитує УНН заяву прес-служби НАБУ.

Підставою для розслідування детективами Бюро стали ряд журналістських матеріалів, в яких розповідалося про монополізацію ФФУ ринку штучних полів. Зокрема програма BIHUS info повідомляла, що Міністерство регіонального розвитку прописав у вимоги для закупівлі штучної трави норми, під які в Україні підходить тільки ТОВ «ФФУ Продакшн». Тобто, завод по виготовленню штучних полів, який за 8 мільйонів євро від УЄФА побудував президент ФФУ Андрій Павелко.

Також в кінці минулого року повідомлялося, що менш ніж за місяць «ФФУ Продакшн» виграла велику частину з 300 тендерів із закупівлі штучних футбольних полів, які проводилися без відкритих аукціонів.

Андрій Павелко, нагадаємо, є не тільки президентом ФФУ, але і народним депутатом України, а також головою бюджетного комітету Верховної Ради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: