Норвегія і Франція вийшли у фінал жіночого чемпіонату світу з гандболу

Норвегія і Франція вийшли у фінал жіночого чемпіонату світу з гандболу
Норвежки святкують вихід у фінал

Головним претендентом на перемогу в турнірі вважається Норвегія

Норвежки продовжують громити всіх підряд, а француженки прагматично здолали півфінальну стадію.

Чемпіонат світу перетворився на відкритий чемпіонат Європи відразу ж після першого раунду змагань: в 1/8 фіналу вийшли 16 команд, 15 з яких представляли Європу. Не єдиною європейською країною була Південна Корея, яка вилетіла відразу ж в 1/8.

Головним претендентом на перемогу в турнірі вважалася Норвегія, гегемон жіночого гандболу, яка бажала помститися за прикру бронзову медаль на Олімпійських іграх-2016. І хоча скандинавки вже вигравали чемпіонат Європи після Ігор в Ріо, чемпіонат світу принесе їм набагато більшу сатисфакцію.

З групи норвежки вийшли з другого місця, програвши в останньому матчі Швеції (гра нічого не вирішувала), а в плей-офф легко розібралися з усіма суперницями. В 1/8 фіналу обіграли Іспанію (31:23), у чвертьфіналі розібралися з Росією (34:17), а в півфіналі не помітили опору Нідерландів, срібного призера останнього Євро (32:23).

Її суперником у вирішальному матчі буде Франція, яка в півфіналі на характері здолала Швецію (24:22). Француженки програвали аж до останніх хвилин, коли їм вдалося закинути три поспіль м'ячі і гарантувати собі перемогу. Решта перемоги Ле Бле в плей-офф були не менш прагматичними: в 1/8 фіналу Франція обіграла Угорщину (29:26), в 1/4 - Чорногорію (25:22).

Для Франції це п'ятий вихід у фінал чемпіонату світу, а Норвегія зіграє в битві за золото вже в сьомий раз.

Примітно, що двічі ці збірні зустрічалися між собою в фіналах - двічі перемагала Норвегія. Скандинавки також обіграли француженок на торішньому Євро, залишивши тих в півфіналі (20:16).

Фінал чемпіонату світу відбудеться в неділю, 17 грудня, о 18:30 за Києвом. Трохи раніше, о 15:30, Швеція і Нідерланди розіграють бронзову медаль.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: