Офіційно: Фонд держмайна не дав комплексові «Бабин яр» орендувати спортивний об’єкт

Офіційно: Фонд держмайна не дав комплексові «Бабин яр» орендувати спортивний об’єкт
Комітет Верховної ради з питань молоді і спорту зайняв у питанні «Авангарду» принципову позицію
Фото - Фейсбук Ольги Саладухи

Тривала епопея завершилася на користь спортовців

Передачу в оренду частини майна київського спорткомплексу «Авангард» зупинено. Про відповідне рішення Фонду держмайна відзвітувалися одночасно міністр спорту Вадим Гутцайт і народний депутат Ольга Саладуха.

«Хочу зазначити, що один з пріоритетів Міністерства - спортивні об’єкти, - написав пан Гутцайт. - А майно спорткомплексу необхідне, щоб забезпечувати тренувальний процес і проводити змагання. Тому стоїмо на боці наших українських спортсменів та відстоюємо їхні інтереси надалі».

«Фонд державного майна України повідомив Комітет Верховної ради з питань молоді та спорту, що відповідним наказом припиняє здійснення заходів щодо передачі в оренду будівлі Енергоблоку загальною площею 2220,00 кв. м, - каже Ольга Саладуха. - Вдячна за активність батькам дітей, що займаються у спорткомплексі, які привернули увагу громадськості до проблеми та, у тому числі, звернулися і до мене, як голови профільного Підкомітету та усім небайдужим, хто долучився до справи збереження цілісності спорткомплексу. Нам вдалося винести це питання на розгляд профільного Комітету, попередньо детально вивчивши ситуацію із залученням сторін конфлікту на Підкомітетах. Окремо варто відзначити позицію міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта. Міністерство наполягає, що вищезазначене майно спорткомплексу необхідне для забезпечення тренувального процесу та проведення всеукраїнських і міжнародних спортивних змагань. Дії оновленого міністерства і дали змогу зупинити раніше запущений процес передачі майна в оренду».

Державне підприємство спорткомплекс «Авангард» віднесено до Переліку закладів фізичної культури і спорту, яким надається статус бази олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки. Там повинні займатися найперше хокеїсти, баскетболісти.

«Вкрай важливо відновити реконструкцію спорткомплексу, яка на даний момент призупинена, - додає Саладуха. - Для того, щоб об’єкт функціонував на повну потужність і у нікого не виникало питань про доцільність використання його майна та території».

Зауважимо, що питання з реконструкцією «Авангарду» залишається відкритим з 2009 року. Торік Кабміном Володимира Гройсмана нарешті було виділено перших 29 мільйонів на проведення робіт, однак зі зміною уряду фінансування припинилося. Колишній міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський виступав за те, щоб віддати господарські приміщення спорткомплексу в оренду Меморіальному центру «Бабин яр», керівник якого Максим Яковер раніше був бізнес-партнером міністра.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: