Офіційно: олімпійську кваліфікацію в легкій атлетиці призупинено до 1 грудня 2020 року

Офіційно: олімпійську кваліфікацію в легкій атлетиці призупинено до 1 грудня 2020 року
Шлях на Олімпійський стадіон у Токіо буде для атлетів аж надто тривалим
Worldathletics.org

Літні й осінні змагання, якщо вони відбудуться, не впливатимуть на виконання нормативів

Всесвітня легка атлетика призупинила кваліфікаційний період до Олімпійських ігор у Токіо з 6 квітня 2020 року до 30 листопада 2020 року. Про це повідомляє сайт організації.

У цей період результати, досягнуті на будь-яких змаганнях, не враховуватимуться як допуск на Ігри в Токіо і не впливатимуть на світові рейтинги, публікація яких також буде призупинена. Відповідно ціла низка змагань (чемпіонат Європи, етапи Діамантової ліги, національні чемпіонати), якщо вони відбудуться, на участь чи неучасть в Олімпійських іграх не впливатимуть.

Результати будуть реєструватися лише зі статистичною метою, зокрема для світових рекордів, відповідно до чинних умов. Але вони не враховуватимуться для встановлення кваліфікаційного статусу спортсмена.

З урахуванням глобальної ситуації з пандемією коронавірусу, в разі її стабілізації кваліфікаційний період відновиться 1 грудня 2020 року та триватиме до 2021 року. Загальний кваліфікаційний період, який розпочався у 2019 році, буде на чотири місяці довший, ніж був спочатку.

Коментуючи це рішення, президент Всесвітньої легкої атлетики Себастьян Коу сказав: «Вдячний за ретельну роботу та відгуки від Комісії та Ради атлетів, які вважають, що призупинення олімпійської кваліфікації в цей період дає більшу впевненість у плануванні та підготовці спортсменів і є найкращим способом відновити справедливість там, де умови для атлетів з різних куточків світу могли бути різними, враховуючи проблеми міжнародних подорожей та обмеження перетину державних кордонів».

Спортсмени, які вже виконали нормативи з початку кваліфікаційного періоду у 2019 році, залишаються кваліфікованими та можуть брати участь у внутрішньому відборі відповідними Федераціями-членами та Національними олімпійськими комітетами разом з іншими спортсменами, які отримають право протягом всього кваліфікаційного періоду. Закінчення періодів олімпійських кваліфікацій – 31 травня 2021 року (для спортивної ходьби та марафону) та 29 червня 2021 року для всіх інших змагань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: