Останню чоловічу біатлонну гонку в сезоні виграв росіянин Цвєтков

Останню чоловічу біатлонну гонку в сезоні виграв росіянин Цвєтков
Максим Цвєтков. Фото: twitter.com/IBU_WC

Вся увага в останній гонці чоловічого сезону, мас-старті, була прикута до Мартена Фуркада

Мартен Фуркад несподівано провалився в останній гонці сезону, фінішувавши лише на 19-му місці, а перемогу на останньому колі вирвав росіянин Максим Цвєтков.

Вся увага в останній гонці чоловічого сезону, мас-старті, була прикута до Мартена Фуркада - в нинішньому сезоні Кубка світу він ще жодного разу не фінішував поза подіумом. Так що француз був націлений зібрати подіумний сезон, закінчивши гонку, як мінімум, на третьому місці.

Два кола штрафу вже на першій стрільбі серйозно підкосили його шанси, а ще один круг на другій стрільбі остаточно позбавили Фуркада надій на фініш в топ-3. Мартен промахнувся четвертий раз на останній стрільбі, через що фінішував лише 19-м - його найгірший результат в сезоні. Проте, француз виграв як Великий кришталевий глобус, так і Малий глобус у заліку мас-стартів.

А ось доля першого місця вирішилася навіть не на останній стрільбі, а на останньому колі. На четвертий вогневий рубіж разом приїхали вісім спортсменів, але закрити всі мішені вдалося тільки трьом - Максиму Цвєткову, Ерлен Бьонтегору і Якову Факу. Словенець, втім, темпу лідерів не витримав: він провалив останнє коло і фінішував 11-м.

Ефектної боротьби за перемогу також не вийшло: Цвєтков атакував Бьонтегора в один з підйомів, заробивши необхідну перевагу, яку спокійно втримав на фініші, вигравши першу гонку в кар'єрі. Ерлен закінчив мас-старт другим, а на третьому місці фінішував Йоганнес Бьо.

Долю четвертого місця визначив потрійний фотофініш - Бенедикт Долль випередив норвежців Хенріка Лабелунда і Тар'єю Бьо. Міг з ними битися на фініші і Лукас Хоффер, але йому не вистачило смуги для спринту, через що він виявився сьомим.

Провалили гонку Сімон Шемпп і Бен’ямін Вегер - у них по шість кіл штрафу і останні позиції в мас-старті. Невдало виступив також Джуліан Еберхард, в пасиві якого п'ять кіл штрафу і 25-а позиція.

Кубок світу з біатлону

Етап в Росії, Тюмень

Мас-старт, чоловіки

1. Максим Цвєтков (Росія, 0 + 0 + 0 + 0) 37:37.3
2. Ерлен Бьонтегор (Норвегія, 0 + 0 + 0 + 0) +2.7
3. Йоганнес Бьо (Норвегія, 1 + 0 + 1 + 0) +16.6
...
19. Мартен Фуркад (Франція, 2 + 1 + 0 + 1) +1:11.2

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: