Париж і Лос-Анджелес приймуть літні Ігри в 2024-му і 2028 роках

Париж і Лос-Анджелес приймуть літні Ігри в 2024-му  і 2028 роках

Раніше в списку проведення Ігор-2024 були Гамбург, Будапешт, Рим, Париж і Лос-Анджелес

Міжнародний Олімпійський комітет (МОК) прийняв рішення про те, що Париж і Лос-Анджелес приймуть літні Ігри в 2024-му і 2028 роках.
Це рішення було прийняте на позачерговій сесії МОК в Лозанні, повідомляє RFI.

«Причина для скликання сесії (МОК - ред.) - голосування за зміну регламенту: керівництво МОК вирішило «полюбовно» розділити Ігри між Парижем і Лос-Анджелесом і потім вибрати обидві кандидатури «одним пакетом», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ще до сьогоднішнього голосування в Лозанні було відомо, що президент МОК запропонував представникам заявочного комітету Лос-Анджелеса, які спочатку теж хотіли отримати Олімпіаду-2024, «почекати ще чотири роки». В обмін на поступливість МОК пообіцяв американцям «гарантоване право» на проведення літніх Ігор-2028.

Президент заявочного комітету Лос-Анджелеса Кейсі Вассерман ще на початку червня заявив: «Кажучи відверто, кандидатура Лос-Анджелеса ніколи не висувалася принципово і саме на 2024 рік».

Рішення ради МОК розділити Ігри між Парижем і Лос-Анджелесом формально є попереднім. Рішення ще має бути підтверджено 13 вересня на сесії МОК в Лімі, у остаточному голосуванні одразу за дві кандидатури: Париж-2024 і Лос-Анджелес-2028.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: