Пійманий на допінгу український спортсмен повністю визнав вину і не буде подавати апеляції

Пійманий на допінгу український спортсмен повністю визнав вину і не буде подавати апеляції
Данило Сапунов побажав удачі суперникам і сконцентрується на розвитку любительського спорту
Фото - Відомості.UA

Отримавши чотирирічну дискваліфікацію як атлет, Данило Сапунов планує залишитися в спорті

Один із найкращих в українській історії тріатлоністів Данило Сапунов прокоментував свою чотирирічну дискваліфікацію за вживання допінгу. Позитивною виявилася допінг-проба 38-річного спортсмена на Ironman Hawaii-2019 торік у жовтні.

«Впродовж кар’єри в тріатлоні я здав близько ста проб. Усі негативні, - написав Данило в себе у «Фейсбуку». - В жовтні 2019-го тестування дійсно показало позитивний результат. Безумовно, практика стимулюючих препаратів широко розповсюджена у професійному спорті і це не знімає з мене відповідальності. Я зробив помилку, не виправдав довіри власних уболівальників і поставив під удар свою репутацію. Можливо, для когось це стане прикладом, як робити не варто. Я не буду оскаржувати рішення Ironman і прийму всі його наслідки.

Я віддав цьому спортові усе своє життя. Перші змагання в 16 років, сотні стартів, три Олімпіади, понад 15 стартів на дистанції Ironman. Я не йду зі спорту. Увагу і ресурси найближчим часом планую спрямувати на розвиток любительського спорту в Україні та інших країнах.

Своїм суперникам у професійному тріатлоні бажаю лише нових перемог».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: