Помер один з основних фігурантів справи про корупцію у ФІФА

Помер один з основних фігурантів справи про корупцію у ФІФА

Чак Блейзер співробітничав з федеральними агентами і таємно записував переговори колег

Колишній член виконкому Міжнародної федерації футболу (ФІФА) і один з основних фігурантів справи про корупцію в цій організації американець Чак Блейзер помер у віці 72 років. Блейзер до кінця своїх днів боровся з раком.

На основі свідчень Блейзера, який також був генеральним секретарем Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ), правоохоронні органи в травні 2015 року заарештували кілька високопоставлених чиновників ФІФА в Цюріху за два дні до виборів президента організації.

Всього у справі про корупцію у ФІФА проходять 42 людини, які, за даними слідства, в ході виборів країн-господарок чемпіонатів світу отримали хабарів на суму близько $150 млн.

У 2015 році Блейзер був довічно усунений від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом. На той час він уже проходив лікування від раку.

Чиновник спочатку був ключовою фігурою в розслідуванні, розпочатому американськими правоохоронними службами щодо ФІФА.

Він уклав угоду зі слідством і погодився співпрацювати з урядом США, допомагаючи заводити справи проти інших чиновників. Працюючи у співпраці з федеральними агентами, Блейзер таємно записував переговори чиновників ФІФА і придбав репутацію стукача.

Нагадаємо, що нещодавно ФІФА заявила, що не знайшла змови при виборі господаря ЧС-2018. А перед голосуванням за ЧС-2022 10-річній доньці члена ФІФА перерахували $2 млн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: