Прем’єр-ліга. «Шахтар» розгромно переміг «Зорю», «Олімпік» та «Сталь» сильнішого не виявили

Прем’єр-ліга. «Шахтар» розгромно переміг «Зорю», «Олімпік» та «Сталь» сильнішого не виявили
«Зоря» - «Шахтар». Фото: Getty Images

«Шахтар» взяв реванш за грудневу поразку від луганців

«Зоря» - «Шахтар»

«Шахтар» протягом всього матчу контролював хід гри та створював моменти біля воріт «Зорі». Луганці майже витримали натиск до перерви, однак наприкінці першого тайму все ж пропустили.

Футболісти «Шахтаря» двома вертикальними передачами через центр розрізали редути господарів – Тайсон використав свій шанс.

У другому таймі «Зоря» пропустила ще одну результативну атаку гостей, коли Бутко з правого флангу вдало прострілив у центр штрафного майданчика на Феррейру. Підопічні Юрія Вернидуба намагалися скоротити відставання, але знову забили «гірники». Розгромним рахунок зробив Кайоде, який забив дебютний гол за «Шахтар» у порожні ворота після помилки Луніна.

Таким чином, «Шахтар» взяв реванш за грудневу поразку від луганців, оформив 6 поспіль розгромну перемогу, набрав 60 пунктів і відновив 6-очковий гандикап перед «Динамо». «Зоря» з 37 балами залишилася на 4 місці.

«Сталь» - «Олімпік»

Імовірність вильоту з УПЛ «Олімпіка» вкрай мала – команда досить непогано виступає по сезону і лише дивом не опинилася в першій групі чемпіонату. Доробок в 9 очок перед командами, які борються за виживання буде розгубити вкрай важко, тому складно говорити про мотивацію донеччан на залишок чемпіонату.

Інша справа - бажання кам'янської «Сталі» залишитися в еліті українського футболу. Напевно, воно дуже велике, та й можливості для цього є.

Дуже велика щільність внизу таблиці і постійні ігри з прямими конкурентами серйозно пожвавлять інтерес до другої групи в кінці чемпіонату. Саме тому одне очко в матчі з однозначним лідером групи можна сприймати як позитивний результат.

Нічия дозволила «Сталі» істотно не відстати від «Карпат» і зберегти відстань в один пункт від «Зірки», яка також зіграла нульову нічию з «Олександрією».

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга

25-ий тур

«Зоря» - «Шахтар» - 0:3

Голи: Тайсон(41), Феррейра(61), Кайоде(90+4)

Вилучення: Опанасенко(88)

«Сталь» - «Олімпік» - 0:0

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: