П'ятиразового чемпіона світу з Росії дискваліфікували на чотири роки за допінг

П'ятиразового чемпіона світу з Росії дискваліфікували на чотири роки за допінг
Олексій Коровашков
Фото EPA

У допінг-пробі 26-річного каноїста був виявлений еритропоетин

П'ятиразовий чемпіон світу та володар бронзової медалі Ігор-2012 у веслуванні на каное росіянин Олексій Коровашков дискваліфікований на чотири роки за порушення антидопінгових правил.

Тестування поза змаганнями атлета у серпні 2017 року показало наявність у його допінг-пробі забороненої речовини - еритропоетину (ЕПО).

«Інформація про те, що у допінг-пробі Коровашкова було виявлено заборонену речовину, стала для нас великим ударом, - заявила ТАСС генеральний секретар Всеросійської федерації веслування на байдарках і каное Олена Ісхакова. - Спортсмен наполіг на відкритті проби «Б», але вона теж виявилася брудною. Міжнародна федерація, яка проводила тестування Коровашкова, прийняла рішення дискваліфікувати його на чотири роки».

Уточнюється, що 26-річний спортсмен не оскаржував свою дискваліфікацію, термін якої закінчиться 9 серпня 2021 року. Він точно пропустить Олімпійські ігри 2020 року у Токіо.

Раніше Коровашков без пояснення причин не був допущений Міжнародною федерацією веслування на байдарках і каное до участі в Олімпіаді 2016 року у Ріо-де-Жанейро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: