Рішення по допінг-справі Срни очікується у січні 2018-го року

Рішення по допінг-справі Срни очікується у січні 2018-го року
Дарійо Срна

Наразі «Шахтар» чекає відповідь від українського антидопінгового центру

Стали відомі нові обставини у допінг-історії капітана «Шахтаря» Дарійо Срни.

У п'ятницю, 15 грудня, генеральний директор клубу Сергій Палкін повідомив журналістам, що клуб наразі чекає відповідь від українського антидопінгового центру по справі Срни.

«Вони брали пробу А, потім пробу В. Зараз вони це все аналізують і антидопінговий центр має винести свій вердикт. Якщо WADA влаштує це рішення, то це буде фінальне рішення. Якщо WADA, припустимо, скаже, що це якесь неправильне рішення, то вони підуть далі в суд, і там треба буде доводити, чому це рішення правильне чи ні», – зазначив він.

Видання Футбол 24 звернулося за коментарем щодо цієї ситуації до заступника директора Національного антидопінгового центру України (НАДЦУ) Ярослава Кручека.

Він пояснив, що у спортсмена є право запитати аналіз проби В, і Срна скористався цим правом.
«Наразі ми чекаємо рішення з його сторони щодо коментарів по ситуації. Фактично ми виходимо на фінальну стадію прийняття рішення. Але ми повинні прийняти рішення після того, як спортсмен надасть ще якісь додаткові пояснення», – вказав Кручек.

За його словами, відкриття проби В хорватського футболіста відбувалося в тій же WADA-акредитованій лабораторії в Австрії, де відбувалося і відкриття проби А.

Відповідаючи на питання, коли може бути прийняте рішення в справі Срни, замдиректора НАДЦУ сказав: «Я оцінюю так, що в січні це питання має бути закрито».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: