Російські бобслеїсти мають повернути золоті медалі Олімпіади

Російські бобслеїсти мають повернути золоті медалі Олімпіади

Міжнародний олімпійський комітет зажадав від Олексія Воєводи, Олексія Негодайла і Дмитра Труненкова повернути золоті медалі Олімпіади 2014 року в Сочі

Фото: Erich Schlegel/Zumapress.com

Відповідне рішення ухвалив МОК

Трьом російським бобслеїстам необхідно буде повернути золоті медалі Олімпійських ігор в Сочі. З таким проханням до Олексія Воєводи, Олексію Негодайла і Дмитра Труненкова звернувся міжнародний олімпійський комітет (МОК).

У лютому Спортивний арбітражний суд (CAS) залишив у силі рішення дисциплінарного комітету МОК, який анулював результати Воєводи на Іграх в Сочі через порушення спортсменом антидопінгових правил. Негодайло і Труненков були виправдані CAS, але також, як і Воєвода, повинні будуть повернути золоті медалі.

«МОК уже звернувся з проханням про повернення медалей до всіх 11 російським спортсменам, чиї порушення антидопінгових правил на зимових Олімпійських іграх в Сочі були підтверджені CAS, і до їх напарникам, які брали з ними участь в командних змаганнях», - цитує ТАСС заяву МОК.

Збірна Росії завоювала на Олімпіаді 2014 дві золоті медалі в бобслеї. Воєвода в парі з Олександром Зубковим виграв змагання в двійках, а в четвірках ці два спортсмена здобули перемогу разом з Негодайлом і Туренковим.

Раніше Міжнародна федерація бобслею і скелетону (IBSF) тимчасово відсторонила п'ятьох росіян.

Олександр Зубков, Олексій Воєвода, Олександр Касьянов, Олексій Пушкарьов і Ільвір Хузін спочатку отримали довічну дискваліфікацію від Міжнародного олімпійського комітету (МОК), проте пізніше Спортивний арбітражний суд (CAS) пом'якшив покарання.

У підсумку, IBSF, грунтуючись на мотивувальних частинах рішень CAS, прийняла рішення тимчасово відсторонити всіх п'ятьох росіян.

Зазначимо, що Зубков є головою Федерації бобслею і скелетону Росії, а Воєвода завершив кар'єру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: