Російського спортсмена визнали винним у підміні сечі на Олімпіаді-2014

Російського спортсмена визнали винним у підміні сечі на Олімпіаді-2014
Олексій Воєвода. Фото ТАСС

Це випливає з мотивувальної частини рішення Спортивного арбітражного суду

Бобслеїст Олексій Воєвода був визнаний винним Спортивним арбітражним судом (CAS) у Лозанні у маніпуляціях з допінг-пробами із сечею під час Олімпійських ігор 2014 року у Сочі.

Це випливає з положень мотивувальної частини рішення CAS.

Воєвода виявився у числі 11 спортсменів, чиє довічне відсторонення від Олімпіад було замінено судом на пропуск одних Ігор у Пхьончхані.

З цих спортсменів мотивувальну частину отримав тільки партнер Воєводи по команді Олександр Зубков.

CAS виніс мотивувальне рішення у справі Воєводи 11 липня, а наприкінці вересня з цим документом була ознайомлена адвокатська контора, що займається захистом спортсмена.

Як випливає з матеріалів суду, доказів свідків та експертів було досить для того, щоб визнати спортсмена винним у порушенні антидопінгових правил в частині маніпуляцій з аналізами сечі.

Суд прийшов до висновку, що без участі спортсмена така підміна неможлива. Крім того, на пробі, взятій після змагань двійок 17 лютого 2014 року, знайдені одна Т-подібна подряпина та кілька дрібних, які вказують на порушення цілісності пляшечки з пробою.

Експерти провели аналіз проби B і виявили підвищений рівень солі у сечі, який не відповідає нормальним фізіологічним показниками. При цьому у документі наголошується, що сам Воєвода не зміг пояснити, яким чином рівень солі міг виявитися завищеним.

Переможні результати Зубкова та Воєводи з Ігор у Сочі були анульовані, так як CAS визнав наявність факту порушення антидопінгових правил зазначеними спортсменами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: