Сергій Бубка: «Відсутня довіра з боку чистих спортсменів до WADA»

Сергій Бубка: «Відсутня довіра з боку чистих спортсменів до WADA»

Член виконкому МОК сумнівається в ефективності антидопінгової боротьби

Глава НОК України та член виконкому МОК Сергій Бубка вважає, що Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) втрачає довіру спортсменів через те, що порушення антидопінгових правил дедалі частіше виявляється за допомогою ЗМІ та інформаторів.

Нагадаємо, нещодавно хакерська група Fancy Bears опублікувала результати зламу баз даних WADA, в яких ідеться про спортсменів, які вживали заборонені препарати з терапевтичних винятків.

«Останні події показали, що, незважаючи на щорічні витрати в розмірі 30 мільйонів доларів з боку WADA і понад 300 тисяч щорічних антидопінгових тестів, в середньому 0,5% виявляють позитивні випадки, що дає привід порушити питання про ефективність антидопінгової боротьби, – цитує Inside the Games Бубку. – Більшість випадків виявляється поліцією, інформаторами або засобами масової інформації, що показує, що багато грошей і зусиль, імовірно, не витрачаються правильно. Це призводить до відсутності довіри з боку чистих спортсменів до WADA як до організації, відповідальної за боротьбу з допінгом».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: