Сезон у Формулі-1 планують розпочати у липні

Сезон у Формулі-1 планують розпочати у липні
Росс Браун випромінює стриманий оптимізм
Фото - Autosport

Щоб сезон відбувся - потрібно провести мінімум вісім етапів

Браун вважає, що сезон не треба відміняти й є все умови для його проведення: «Якщо ми почнемо на початку липня, то зможемо провести 19 гонок. Буде складно - три етапи поспіль, тиждень відпочинку, потім знову три уїк-енду. Звичайно, перельоти для команд і всіх учасників будуть великою проблемою».

При цьому, швидше за все, перші гонки сезону-2020 пройдуть без глядачів: «На наш погляд, найкраще було б почати сезон в Європі. Можливо, це буде гонка без глядачів. Ми можемо організувати чартери для команд і переконатися, що все протестовані і небезпеки немає. Гран-прі без глядачів - це не дуже здорово, але все ж краще, ніж повна відсутність гонок. Необхідно пам'ятати, що за гонками спостерігатимуть мільйони уболівальників з дому».

«Ми думаємо, як почати сезон якомога раніше і при цьому обійтися без перерв. Немає сенсу стартувати, щоб потім припинити гонки на якийсь час і починати знову. Мінімальна кількість етапів для чемпіонату - вісім, і їх можна набрати, навіть якщо ми стартуємо в жовтні. Але завжди є можливість перенесення гонок на наступний рік. Ми обговорюємо таку можливість і можемо закінчити сезон в січні, незважаючи на складності. Якщо говорити про цей сезон, то можливі всі варіанти - від восьми до 19 Гран-прі», - заявив Браун у коментарі Sky.

На даний момент першою гонкою нового сезону ускалендарі Ф1 значиться Гран-прі Франції 28 червня. Перші дев'ять етапів 2020 року було скасовано або перенесено через пандемію коронавіруса, що нині вирує в світі. При цьому організатори Гран-прі Шанхаю, яке було відмінено першим, вжя заявляють, що готові проводити змагання, але це швидше політична заява, а не реальна пропозиція.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: