Шахісти хочуть такі ж преміальні, як і олімпійці в Ріо

Шахісти хочуть такі ж преміальні, як і олімпійці в Ріо

Шахісти за срібло Олімпіади отримають у десятки разів менше, аніж українські спортсмени за другі місця на Іграх в Ріо.

Безумовно, це успіх. Звісно, ми могли бути і першими, але трохи не поталанило, - розповів Андрій Волокітін відразу після приземлення у Борисполі. – Доля першого місця залежала від однієї партії – якби Естонія зіграла внічию із Німеччиною, ми би були першими.

Справді, деякий час після останньої партії на Олімпіаді українців не було відомо на якому місці наша команда. Коли ви дізналися остаточний підсумок?

Лише після останньої партії турніру. До того не було зрозуміло. У шахах таке буває, що підрахувати очки і визначити призерів можна тільки після останнього ходу на турнірі. Спершу, чомусь занесли не правильний результат – зарахували німцям поразку і ми були на першому місці. Але потім виправили результат і ми посунулися на п’єдесталі.

Перед Олімпіадою яке завдання стояло перед українцями?

Звісно, ми мали потрапити в трійку найкращих.

Особисто ви задоволенні своєю грою?

Так, безперечно. В деяких партіях мені щастило, але головне – це результат.

В Баку раніше бували?

Був у столиці Азербайджану у 12-річному віці. Кажуть, що місто дуже змінилося за останні роки. Але я не можу нічого сказати з цього приводу, оскільки там часто не буваю. Загалом, рівень організації турніру був дуже хорошим. Чудовий готель, продумана логістика, гарне місце проведення Олімпіади.

За золото Олімпіади в Ріо українці отримали 125 тисяч доларів, за срібло – 80 тисяч. Які преміальні передбачення за нагороди шахової Олімпіади?

Різниця дуже значна, все-таки шахи – це не олімпійський вид спорту. За перше місце ми б отримали, якщо не помиляюся, по 240 тисяч гривень. Тобто, різниці величезна, більш, ніж у десять разів. Звісно, прикро, хотілося б мати такі ж преміальні, як і олімпійці в Ріо.

Реально цього добитися?

Не знаю, це вже не до мене питання. Якісь спроби були, але наразі усе без змін. Я оптиміст і вірю, що преміальні збільшать.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: