Стаховський закликав в чотири рази збільшити призові в тенісі, щоб конкурувати з футболом

Стаховський закликав в чотири рази збільшити призові в тенісі, щоб конкурувати з футболом

Тенісисти заробляють тільки після потрапляння в топ-100 світового рейтингу

114-та ракетка світу українець Сергій Стаховський  вважає, що в тенісі дуже малі призові, тому він не може конкурувати з іншими популярними видами спорту, такими, як футбол.

Тому, на думку українця, призові на всіх змаганнях, особливо великих, повинні бути збільшені мінімум в чотири рази, повідомляє Tennis World.

«Призові треба підняти в чотири рази на всіх турнірах, особливо на таких великих як Вімблдон. Вважаю, що той, хто програв в першому раунді на «Шоломі» повинен отримати 100 тисяч євро. Якщо ми хочемо підтримувати життя в цьому виді спорту і конкурувати з тим же футболом, то нам над залучати більше талантів.

Коли молоді хлопці бачать, що футболісти отримують мільйони, хоча багато хто з них сидять в запасі, а тенісисти заробляють тільки після потрапляння в топ-100 світового рейтингу, то нічого дивного в тому, що вони вибирають футбол », – сказав Стаховський.

Нагадаємо, минулим турніром Стаховського був Вімблдон, де він подолав кваліфікацію і дійшов до другого кола, де поступився японцю Кею Нісікорі. За виступ на британському «Мейджорі» він отримав 65 165 євро призових і 45 рейтингових очок.

Відзначимо, що призовий фонд Вімблдону, який з 2011 року зріс майже в два рази, склав 36 мільйонів євро (31,6 мільйона фунтів), а переможці турніру заробили по 2,5 мільйона євро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: